gra defensywna do bani!

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.01.2008, 10:24    Pytanie
jak to jest, że grając na mentalności normal, albo, nie daj boże defensive, zawsze gra się gorzej niż na attacku? już drugi sezon juve i w momencie kiedy zaczynam na wyjezdzie z dobrą drużyną na defensive, zawsze plecy. a jak gram attack tylko, że z kontrami, czasami się udaję wygrać. mało tego, grając ze słabeuszem na nieattacking, on zawsze ma więcej do powiedzenia niż gdybym gral na attacking. wkurza mnie to bo burzy realizm. lubię wygrywać do zera i sluchac peanów na temat mojejżelaznej defensywy (buffon!) a nie mieć wyniki 3:2 , 4:3. podobnie z rajdami z pilka - wiadomo, ze musza je miec skrzydlowi, boczni obroncy, ale zauwazylem, ze bez ustawienia czestych rajdow napastnikom i srodkowym pomocnikom, gra sie duzo slabiej. bez sensu. mialem takie marzenie przed zakupem nowego fm. jade na inter do mediolanu, obrona cofnieta, srodek pomocy (przynajmniej jeden defensywny pomocnik) rajdy rzadko i defensive, kontra gra na odgrywjącego trezegueta i mecz po lekiej przewadze interu konczy sie 1:0 dla mnie. a tu d.pa! zawsze trzeba dawac rajdy offensive :/
gral ktos moze slabeuszem? jak to wyglada w takich sytuacjach? pamietam ze w fm 07 wyprowadzajac sannois z 3 ligi francuskiej, tez musialem walic wszystkim rajdy na maxa (w 6 sezonow z 3 ligi do ligi mistrzow:)

omega Młody aktywista

0
02.01.2008 11:28    #1
Powiem krotko zle ustawiasz taktyke... ja nie mam tego problemu w lidze trace co sezon najmniej bramek zazwyczaj kolo 1 bramki na 2 mecze... wystarczy dobrze ustawic druzyne wazne sa instrukcje dla pilkarzy!
co do raidow... to nie wiem czemu mowisz ze tylko skrzydlowi i boczni obroncy u mnie maja to jeszcze 2 pomocnikow w srodku i napastnik jedynie DP oraz srodkowi obroncy nie maja a czasem jak widze ze przeciwnik bedzie atakowal zmieniam bocznym obronca na mieszne raidy

rufigekru Partyzant

0
02.01.2008 11:53    #2
byc moze, ale wychodze z zalozenia, ze nie ma sensu dawac za duzo instrukcji indywidualnych, bo sie gubia i gra wyglada wtedy bardzo zle :) wiadomo, ze sa podstawy typu ograniczona kreatywnosc srodkowych obroncow, dosrodkowania z pola bocznych obroncow czy czeste prostopadle pilki srodkowych pomocnikow, ale zazwyczaj ograniczam indywidualne instrukcje jak moge (szczegolnie nie lubie dawac szczegolowych instrukcji odnosnie rywala).

ari122 Partyzant

0
02.01.2008 11:55    #3
ja grałem prawie cały sezon Man City na wyjazdach defensywnie i grali dość słabo wkońcu się przełamałem i zagrałem ostatnie chyba 5 czy 6 meczy w sezonie na wyjazdach równie ofensywnie jak u siebie i rezultaty były bardzo dobre moim zdaniem moi zawodnicy nie mogli sie do konca polapac jak gralem defensywnie a grajac ofensywnie graja o wiele lepiej mam nadzieje ze ci choc troche pomoglem :)

omega Młody aktywista

0
02.01.2008 12:31    #4
rufigekru to juz wiesz czemu grasz slabo w defensywie skoro nie ustawiasz dokladnych instrukcji kazdemu graczowi A gubia sie wtedy jesli dsajesz im sprzeczne polecenia jak naprzyklad gre w defensywie i raidy;] a to tylko jeden z przykladow

rufigekru Partyzant

0
02.01.2008 12:56    #5
no właśnie nie. znowu przykład z interem albo milanem na wyjeździe. środkowi obrońcy rajdy nigdy, ograniczona kreatywność, cofnięci. boczni obrońcy rajdy wyłączone, defensywnie, defensywny pomocnik cofnięty, rajdów i rajdów z piłką zero i kryje ibrahimovica. gra z kontry, bezpośrednio na odgrywającego trezegueta. jeden środkowy pomocnik i skrzydłowi dosyć ofensywnie (normal z rajdami) no i napastnicy bardzo ofensywnie. efekt: po pierwszej połowie inter ma 20 strzałów w tym 14 celnych, ja 1 niecelny strzał. cudem przegrywam tylko 1:0. druga połowa. standardowa taktyka (ale dalej kontra) i strzały po meczu 28 inter ja 8, więc w miarę. to może ktoś mi powie w takim razie, co jest najważniejsze jak ustawia się drużynę defensywnie (powiedzmy wyjazd albo trudny mecz u siebie)? pozdrawiam

omega Młody aktywista

0
02.01.2008 13:51    #6
to ja nie rozumiem po co temat zakladasz... skoro wiesz lepiej to graj i sie nie dziw ze tracisz bramki ja ci napisalem jak ja mam i ze trace bardzo malo bramek

rufigekru Partyzant

0
02.01.2008 13:56    #7
omega, właśnie nie wiem lepiej, dlatego pytam czy nie popełniam jakichś błędów przy grze defensywnej. może klucz do skutecznej gry defensywnej leży gdzieś indziej. przecież opisałem, że moje defensywne ustawienie prowadzi do tzw "obrony Częstochowy" :)

omega Młody aktywista

0
02.01.2008 15:36    #8
no to ci czlowieku mowie ze popelniasz a ty to jeszcze negujesz... jesli ustawiasz obronca taktyke taka ja graja inni bez zaglebiania sie w szczegoly to sie nie ma co dziwic... jesli ja bym chcial grac defensywnie liczac tylko na kontry zapewne ustawilbym zespol 4-5-1 gdzie obroncy boczni maja takie same zadanie jak srodkowi czyli tylko defensywa 0 swobody taktycznej i dlugie podania oraz odpowiednie ustawienie gry na przeciwniku do tego 2 DP do czyszczenia rowniez tylko def ew tylko czeste podania prostapadle 1 PS oraz 2 skrzydlowych grjacy troche bardzej ofensywnie raidy czesto podanie prostopadle czesto i w zalenosci od tego czy grasz srodkiem albo wchodz jako 2 i 3 napastnik albo biegaja po lini i wzucaja na odgrywajacego to jest oczywiscie jakas strsznie urposzczona wersja bo trudno wszystko napisac

Użytkownik uznał post za pomocny

Lesio Partyzant

0
02.01.2008 15:40    #9
'rufigekru' taki właśnie jest ten FM08, pamiętas 07?, tam preferowana była gra defensywnymi pomocnikami i skrzydłowymi. 08 preferuje grę bez DM i głównie z OPŚ. Moim zdaniem 07 i 08 są równie nierealistyczne! P 3 sezonach w 08 zauważyłem, że żaden klub ze światowej czołówki nie gra DM-ami, co w rzeczywistości byłoby nie do pomyślenia! Piłkarze typu Gattuso, czy Flamini grają w Regginach i Viacenzach, itp- obłęd. W nowym FMie prędzej nie stracisz gola grając 4-2-4 niż 4-4-2, no realizm do bólu!
FM jest super, ale i tak należy czekać na coś co poprawi ten żywo zapowiadany przez programistów 'realizm".

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution