Klauzula przekazania pieniędzy za zawodnika po rozegraniu 50 meczów.

bartol122 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.12.2009, 17:41    Pytanie
Otóż mam problem ... Gram Sunderlundem w FM'a 2010. Nie mają oszałamiącego składu, więc postanowiłem przetransferować kilku zawodników. Większość ściągnąłem normalnym sposobem, ale Artura Boruca kupiłem za 'darmo'. Później jednak, przekonałem się, że był to błąd. Zaproponowałem Celticowi 40 mln funtów po rozegraniu 50 meczów w lidze. Artur okazał się być wymiataczem i chyba najmocniejszym zawodnikiem na tej pozycji, którego mógł bym mieć. Według mnie zalicza się do czołówki wszystkich bramkarzy w grze, ale to inna sprawa. No i właśnie skończyłem sezon. Borucowi zostało 13 meczów w lidze, lecz ja koniecznie chciałbym go u siebie zatrzymać. No i tu zaczyna się problem. Nie znajdę nikogo takiej klasy w moim zasięgu. No i tu proszę was o radę. Czy znacie jakiś sposób, żebym mógł go zatrzymać. Nie musi to być do końca 'legalny' sposób. To jak go sprowadziłem nie było zagraniem zgodnym z realnymi zasadami gry, więc tu też mogę zepsuć sobie przyjemność realnej rozgrywki.

Spróbowałem odsprzedać go do innego klubu po czym odkupić, ale strzelił focha i nie dał się ruszyć ...

Proszę o pomoc.

hidalgo4 Młody aktywista

0
07.12.2009 17:49    #1
jak sie bawie w takie cos to robie onny "trick" zwyczajnie daj bardzo niska cene za Borucka, plus niepotzrebny w zespole to odejdzie - a jaki trick, dajesz sprzedasz za nie wiem 1M czy ile tam chesz i cena odkupu wtedy za 2 3 M po sezonie i juz ;p

Użytkownik uznał post za pomocny

bartol122 Partyzant

0
07.12.2009 20:41    #2
Tylko tu jest właśnie problem, że jak go puściłem do Fulham to już nie chciał wrócić. A że będzie chciał zarabiać sporo to nie przejdzie do cieniasa ... Ale dzięki. Spróbuję z tą ceną odkupu.

dobry.adam Partyzant

0
08.12.2009 13:10    #3
Może spróbuj tak: dodaj nowego menedżera, obejmij jakiś dobry klub, do którego Boruc przejdzie, tam go sprzedaj - ale bez kombinowania z "wyrzucaniem" go na siłę z drużyny. Potem, już po tym transferze, złóż swoim podstawowym menedżerem ofertę kupna Boruca, a w klubie, w którym gra, ustaw mu "Niepotrzebny", "Wystawiony na listę transferową" i zaproponuj mu śmiesznie niski kontrakt; odrzucaj też oferty z innych klubów, niż swój. Powinien przejść. A menedżera potem skasujesz. :)

Mateo`o Młody aktywista

0
08.12.2009 14:10    #4
Człowieku, po co sobie utrudniać rozgrywkę. Jest wielu ciekawych bramkarzy w grze, którzy z powodzeniem mogliby zastąpić Artura. Sprzedaj go jak najszybciej za jak największą kwotę, a pieniądze wydaj na nowego bramkarza. Nie ma zawodników niezastąpionych.

hidalgo4 Młody aktywista

0
08.12.2009 15:10    #5
ochoa mistrz bramki ;p na poczatku nie chce p;rzejsc ale scout pomaga, wyslij scouta ktory ma wys wartosc motywacji ;p

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.12.2009 o godz. 15:12

menu Partyzant

0
08.12.2009 15:32    #6
kup sobie davida ospine

bartol122 Partyzant

0
08.12.2009 16:30    #7
Dzięki za odpowiedzi. To teraz kto ma jakiegoś dobrego bramkarza. Najlepiej lepszego od Boruca niech napisze ;p Z góry dzięki

bartol122 Partyzant

0
08.12.2009 18:30    #8
Kurcze poradźcie mi ... Którego kupić ? Ospina jest droższy ale jakos go kupię. Ma lepsze techniczne atrubuty. Ochoa ma za to mistrzowskie artybuty psychiczne. Ale jest niski. I nie wiem ktorego pozyskać. Ospina ma tez jakąś mozliwość rozwoju jeszcze. Scouci mowią ze ochoa jest mistrzem i lepszy od borubara. Ale oni sa frajerami. Pomożcie jak najszybciej. Kto ma jakies doswiadczenia z nimi zwiazane.

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.12.2009 18:33    #9
Zdecydowanie OCHOA. Na wzrost nie patrz bo sie nie liczy /skocznosc to odpowiednik wzrostu w FM-ie/.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.