Klauzula przekazania pieniędzy za zawodnika po rozegraniu 50 meczów.

bartol122 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.12.2009, 17:41    Pytanie
Otóż mam problem ... Gram Sunderlundem w FM'a 2010. Nie mają oszałamiącego składu, więc postanowiłem przetransferować kilku zawodników. Większość ściągnąłem normalnym sposobem, ale Artura Boruca kupiłem za 'darmo'. Później jednak, przekonałem się, że był to błąd. Zaproponowałem Celticowi 40 mln funtów po rozegraniu 50 meczów w lidze. Artur okazał się być wymiataczem i chyba najmocniejszym zawodnikiem na tej pozycji, którego mógł bym mieć. Według mnie zalicza się do czołówki wszystkich bramkarzy w grze, ale to inna sprawa. No i właśnie skończyłem sezon. Borucowi zostało 13 meczów w lidze, lecz ja koniecznie chciałbym go u siebie zatrzymać. No i tu zaczyna się problem. Nie znajdę nikogo takiej klasy w moim zasięgu. No i tu proszę was o radę. Czy znacie jakiś sposób, żebym mógł go zatrzymać. Nie musi to być do końca 'legalny' sposób. To jak go sprowadziłem nie było zagraniem zgodnym z realnymi zasadami gry, więc tu też mogę zepsuć sobie przyjemność realnej rozgrywki.

Spróbowałem odsprzedać go do innego klubu po czym odkupić, ale strzelił focha i nie dał się ruszyć ...

Proszę o pomoc.

maciekigood Młody aktywista

0
08.12.2009 18:34    #10
[quote=bartol122] Ale jest niski. [/quote]
To w Fm'ie nie ma znaczenia. Kup Ochoe, za atrybuty psychiczne. ;p

Użytkownik uznał post za pomocny

bartol122 Partyzant

0
08.12.2009 18:50    #11
Dzięki.

88borek Partyzant

0
09.12.2009 12:17    #12
raz borubar w fulhamie, potem jakies inne historie... stary, save and load ? pamietam te czasy w menagerach na psx

Mateo`o Młody aktywista

0
09.12.2009 13:37    #13
Jeśli się zastanawiasz nad wyborem dobrego bramkarza, to proponuję Rene Adler`a. Świetny jest w tym co robi, a do tego - co ważne grając w Anglii - jest z UE. Minus jest jeden, cena wykupu. No, ale widzę, że jesteś skory do "lewych" zagrywek - bez urazy - to sobie poradzisz. Na prawdę warto zainwestować trochę grosza, opłaci się.

bartol122 Partyzant

0
09.12.2009 13:53    #14
Tzn. staram się grać jak najbardziej czystko. Jedynym przekrętem jaki stosuję jest właśnie ta akcja z klauzula po danej liczbie meczów. Jestem niecierpliwy i chcę zbudować drużynę jak najszybciej. Nie mam czasu, żebym mógł sobie pozwolić na granie kilku sezonów. W ogóle gram wolno, dlatego w taki sposób się wspomagam.

Ale dzięki temu, że mogę sobie pozwolić na lepszych zawodników, nie powtarzam przegranych meczów lub tych z nie korzystnym dla mnie wynikiem.

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.12.2009 14:46    #15
Jezeli potrzebujesz gracza z UE to swietnymi wyborami sa rowniez Hugo Lloris i Steve Mandanda /oboje to Francuzi-drodzy ale naprawde warto/.

Mateo`o Młody aktywista

0
09.12.2009 15:09    #16
[quote=bartol122]Jedynym przekrętem jaki stosuję jest właśnie ta akcja z klauzula po danej liczbie meczów.[/quote]
To nie jest żaden przekręt, takie możliwości daje FM, rzeczywistość pewnie też, ale nikt takich ekstremalnych umów nie stosuje. Jedynym minusem takiego "zagrania" jest, to, że gdy zawodnik się sprawdzi i się go nie sprzeda, to budżet dostanie w dupę.
Jakiś czas temu stosowałem podobne chwyty, ale na mniejsze kwoty. Wcześniej przeprowadziłem prognozę i założyłem, że ów kwotę po rozegraniu danej liczy spotkań zdołam spłacić, nie rujnując przy tym finansów.
Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba korzystać z tego z głową:)

hidalgo4 Młody aktywista

0
09.12.2009 17:34    #17
ochoa magik bramki tani ok 12 M, adler najlepszy potencjalny GK 185 potencjialu do wyjecia za 50 M na szaro, Akinfiev magia plus wazne mecze lecz cena odobna, neuer potenciaj gigant, mozesz srobowac tez uzyc scouta ;p

Lloris nie wyciagniesz za trefna kaske ;p

ochoa ma ustawianie sie i przewidywanie mistzrowskie - wie gdzie trzeba byc;p
akin sprawdzony w Barcie gdyby nie 30 M to bym napewno go kupil za te wazne mecze ....

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 09.12.2009 o godz. 17:37

bartol122 Partyzant

0
12.12.2009 16:40    #18
Sprowadziłem Ochoe za 8 mln funtów. No i na razie ogarnia. Mogłem mieć Akinfieva ale tez tylko na jeden sezon i taka opcja wyszla mi dopiero po sciągnieciu meksykanina wiec nie mialo to sensu.

danielos_87 Partyzant

0
13.12.2009 02:07    #19
[quote=hidalgo4]ochoa mistrz bramki ;p na poczatku nie chce p;rzejsc ale scout pomaga, wyslij scouta ktory ma wys wartosc motywacji ;p[/quote]
Jeśli dobrze rozumiem, to masz na myśli wysłanie scouta powiedzmy na 1 mecz, żeby go obserwował, a ta wysoka wartość motywacji u niego może sprawić, że skusi się na nasz klub??? :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution