Nagły spadek formy?

pierdutka Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.03.2008, 18:08    Pytanie
Mam 9 meczy z rzędu wygrane, wszystko ładnie grało, az zromisowąłem z Bielfeld , i się zaczęło passa 4 spotakania bez zdobytego gola itp... Poprostu kryzysy i trwa od już do połowy sezonu, uda się czasem wygrac jakiś pojedynczy mecz, ale teszta to :( Jak zrobić by mieć jak najmniej takich sytułacji?

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
13.07.2009 21:33    #30
Wcale, wcale nie trzeba wróżyć z fusów. Rozwiązanie jest dość proste - scouting i scouci. Na potrzeby tego testu znalazłem w Genie dwóch zawodników ze słabymi Mental Traits oraz dwóch z dość dobrymi. Posłałem scoutów. Oto najprostsze i najszybsze raporty:
http://img35(...)ylka.png
http://img21(...)ocki.png
http://img48(...)fink.png
http://img48(...)agli.png

Moi scouci w zakładce "Osobowość" jasno sugerują co to mogą być za goście :]. Coś podpowiadać może też zakładka rubryka "Osobowość" w profilu zawodnika.
Mental Traits nie odgrywają drugoplanowej roli, są bardzo ważne. Tyle, że tak jak naprawdę w piłce i w życiu, chociaż to chore porówanie w przypadku gry komputerowej żaden scout nie wyłoży Ci na tacy totalnie wszystkiego na temat potencjalnych zachowań danego gracza. A ja chciałem tylko udowodnić, że nie rządzi tym przypadek, tylko określone atrybuty połączone z danymi zdarzaniami oraz, że w jakiś sposób idzie to przewidywać.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

cineczek89 Partyzant

0
13.07.2009 22:36    #31
no niestety wyniki sa losowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Porażka

master_koza Partyzant

0
13.07.2009 23:30    #32
[quote=MagnificoManager]Który sezon masz?[/quote]
4 sezon od jakis 1.5 to trwa :/

@Guzemir
mam tylko 2 niezadowolonych bo jeden mial problemy osobiste ale juz odszedl bo nie przedluzyl kontraktu a drugi z braku miejsca w skladzie ale pogral kilka meczy i bylo ok.

Ja nie trzymam piłkarzy na siłe. jeśli chca odejsc to odchodza tak jak ten z problemami osobistymi.
Zmienilem poraz kolejny ustawienie i wygralem 2 mecze po 1:0 no a trzeci przegralem 7:0 z Galway ktore ledwo przed spadkiem sie chroni :/
Rozumiem ze moze przyjsc kryzys formy i wiele w swoich grach juz takch mialem ale nie trwaly przez 1.5 sezonu :(

a co do kadry innych klubow to mysle ze raczej sie nie wzmacniali z tego co widzialem. Ja sciagalem najlepsze transfery itp i bylo dobrze przez 2 sezony. A potem przyszedl kryzys i klapa :/ nawet transfery nie pomagaja :/
Ale los :/

Jakby ktos mial pytania to pisac to bede odpowiadal :)

Guezmir Młody aktywista

0
14.07.2009 00:02    #33
Pucek ma rację! Problem w tym, ze sprowadzając piłkarzy Ameryki Płd. dotychczas nie mogłem ich polecić skautom, bo nie mogę ich wysyłać poza Europę. Z graczy z Europy tylko na dwóch się zawiodłem, jeśli chodzi lojalność i profesjonalizm - ale o tych cechach wiedziałem przed podpisaniem kontraktów - właśnie z raportów skautów - mimo, że są marni to uczulili mnie na te cechy. W Genie nei grzebię bo lubię wyzwania. Dzięki za ciekawą dyskusję - na to liczyłem :)

master_koza ->
Nie wiem jak Ci pomóc, ja nie zmieniam często formacji, ale polecenia dla piłkarz koryguję - wspólna gra z Piotrem Sebastianem zaowocowała zdobyciem dodatkowej wiedzy ponad Szkołę Taktyki i korzystam z tego. Nie podważam jednak Twoich umiejętności taktycznych, ponieważ nie widzę co masz ustawione. Staram sie jakoś pomóc na czuja.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Kecaj1603 Młody aktywista

0
14.07.2009 00:06    #34
możesz zmienić taktyke ale lepszym rowiązaniem jest zmiana piłkarzy w pierwszej 11 nie wszystkich ale paru. Przeanalizuja też jakie błedy popełniasz itd zwracaj też uwage na morale

master_koza Partyzant

0
14.07.2009 12:04    #35
[quote=Kecaj1603]możesz zmienić taktyke ale lepszym rowiązaniem jest zmiana piłkarzy w pierwszej 11 nie wszystkich ale paru. Przeanalizuja też jakie błedy popełniasz itd zwracaj też uwage na morale [/quote]

wiem o tym ale to nei dzialalo wiec zaczalem diametralnie ustawienie zmieniac. Probowalem wielu rzeczy :/ w ustawieniach indywidualnych tez grzebalem i nic ;/

[quote=Guezmir]

Nie wiem jak Ci pomóc, ja nie zmieniam często formacji, ale polecenia dla piłkarz koryguję - wspólna gra z Piotrem Sebastianem zaowocowała zdobyciem dodatkowej wiedzy ponad Szkołę Taktyki i korzystam z tego. Nie podważam jednak Twoich umiejętności taktycznych, ponieważ nie widzę co masz ustawione. Staram sie jakoś pomóc na czuja.[/quote]

przecież ja nei mam do Ciebie pretensji :) spoko spoko. Myśle ze jakos słaby taktycznie nie jestem :P chociaz jakims wielkim geniuszem tez nie :P

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2009 12:56    #36
Spróbuj powrzucać jakieś screeny, przydałby się screen Twojej taktyki razem z morale zawodników.

master_koza Partyzant

0
14.07.2009 13:33    #37
bardzo proszę :)

wcześniej gralem 4-4-2 i przez 2 sezony działało.
No wiec spróbowałem czegoś innego.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 14.07.2009 o godz. 13:35

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.