Pomoc z rozgrywającym.

mlodySILESIA Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2013, 12:22    #1
Witam, mam problem z taktyką. Chodzi o to że mam w składzie rozgrywającego, a i tak rozgrywaniem zajmują się boczni obrońcy i drugi środkowy pomocnik (odbierający piłkę).

Ustawienie:

BR
BO(A) ŚO(O) ŚO(O) BO(A)
RD(O)
WR(A) POP(O)
SN(W) S(A)
LPK(A)

Oto moja taktyka :

-styl: zrównoważona
-strategia: ofensywa

-podania: krótsze
-swoboda taktyczna : dyscyplina
-gra przy przeciwniku: intensywniejszy pressing
-odbiór: agresywny
-krycie: domyślne
-dośrodkowania: domyślne
-swoboda pozycyjna: domyślne

-obrona: wysunięta
-szerokość: szeroko
-tempo: szybkie
-gra na czas: rzadko
-podania: mieszane
-kontry: tak
-pułapki: tak

Polecenia:

-agresywny odbiór
-podania do nogi
-szersze pole gry
-szybkie centry
-piłka do przodu

Proszę o pomoc, aby to rozgrywający wziął na siebie rozgrywanie.

Egomaniac Partyzant

0
04.02.2013 13:26    #2
Zdaje się, że grasz za wysoko i rozgrywający jest odcięty od piłek. Cofnij go trochę (zmień atak na wsparcie). Powinno pomóc.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

mlodySILESIA Partyzant

0
04.02.2013 13:38    #3
Przetestowałem. Wciąż to samo, boczni obrońcy rozgrywają (jeden 120 drugi 80), a rozgrywający 50.

ramos.a Partyzant

0
04.02.2013 14:11    #4
Spróbuj dać wolniejsze tempo, podania środkiem, zawęż pole gry, cofnij lekko obronę i jak kolega wyżej wspomniał daj mu funkcję wsparcie. Btw. jak grasz szeroko, to licz na to, że rozgrywaniem będą zajmowali się twoi skrzydłowi oraz boczni obrońcy.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

Egomaniac Partyzant

0
04.02.2013 14:13    #5
A spróbuj zmienić RD na DP. Przez RD przechodzi mało piłek i to może być tym spowodowane. Dlatego boczni obrońcy dostają częściej piłki.
Najlepiej zmień środek pola na :
DP (O)
ŚP (W) - CR (W)
lub
DP (O)
POP (W) - WR (W)
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

tts0 Partyzant

0
04.02.2013 14:24    #6
Nigdy nie jest tak(przynajmniej w FMie), że rozgrywający bierze całą grę na siebie, ale jeśli chcesz mu ułatwić nieco życie, to musisz go przede wszystkim ustawić "samotnie" ; tzn. nie ustawiać go w jednej linii z innym środkowym pomocnikiem, do tego zamiast "atak" dać mu wsparcie, żeby częściej myslał o graniu piłką niż o rajdach w pk; graj bardziej wąsko, żeby miał zawsze komu podać; zwiększ swobodę pozycyjną, żeby gracze pokazywali się do gry; zbyt duża dyscyplina taktyczna też może trochę wiązać ręce; nie bez znaczenia są też umiejętności i atrybuty samego zawodnika. Jeśli jest słaby, to nie ma co liczyć, że będzie rozgrywał.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

mlodySILESIA Partyzant

0
04.02.2013 14:37    #7
@tts0, gram Newcastle i chcę zrobić z Cabaye'a centrum gry zespołu, dokładniej chodzi mi o to żeby przez niego przechodziła większość akcji. Zaraz przetestuję Twoje rady i dam znać jak poszło :)

mlodySILESIA Partyzant

0
04.02.2013 15:05    #8
zrobiłem tak jak napisał tts0 nadal boczni mają dużo podań, ale i liczba podań Cabaye'a wzrosła. Mają ok. 70 podań na mecz. Ustawiłem jednego defensywnego z zadaniem obrona i rygiel defensywy, przed nimi wysunięty rozgrywający na wsparciu. Ustawienie wąskie, tempo wolne i cofnąłem trochę obronę. Narazie idzie nieźle.
Może pobawię się poleceniami dla zawodnika ? Może to coś da.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2013 o godz. 15:13

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2013 15:34    #9
A jakby ustawic zamiast ofensywnego nastawienia to kontratak?

tts0 Partyzant

0
04.02.2013 15:43    #10
Zobacz jeszcze, czy w poleceniach zespołowych na samym dole jest właśnie Cabaye jako rozgrywający... to też ma znaczenie; możesz też dać podania środkiem boiska - wtedy ograniczysz do minimum udział zawodników ze skrzydła w grze piłką; w najgorszym wypadku zmnień z ofensywa na kontrola, ale ostrzegam - wtedy ch*ja grają. No i przede wszystkim przejrzyj jeszcze raz dobrze profil zawodnika - jeśli mnie pamięć nie myli, Cabaye nie jest typowym rozgrywającym - bardziej cofniętym, więc może mieć problemy w tej roli.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.