[quote="tts0"]cofnięty - obrona to taki Pirlo - bierze piłkę od obrońców i zagrywa długie podanie, najczęściej zostaje trochę z tyłu i gra defensywnego pomocnika. cofnięty - wsparcie to taki Xavi - bierze piłkę od obrońców i podprowadza ją do przodu, stara się zagrywać po ziemi; często wychodzi trochę wyżej. Tak czy siak najlepiej gdy taki zawodnik jest ustawiony tuż przed obrońcami(tak jak defensywny pomocnik) i wszyscy pozostali środkowi pomocnicy są przed nim. A jeszcze lepiej to sobie odpuścić grę cofniętym rozgrywającym - takich graczy na dobrym poziomie jest naprawdę niewiele; Nie wiem w którą wersję grasz i na jakich uaktualnieniach, ale z tego co wiem, Newcastle ma ok 4 dobrych środkowych pomocników, bo przez dłuższy czas grali 4-4-2, więc jeśli chcesz grać wysuniętym rozgrywającym, to musisz jakiegoś kupić. Cabaye będzie dobry jako defensywny pomocnik wsparcie w parze z Tiote lub Anitą również na wsparciu, a przed nimi jakiś dobry rozgrywający.[/quote]
Bzdura. Cabaye ma takie umiejętności, że bez problemu poradzi sobie jako CR na wsparciu lub na obronie (podania 17, kreatywność 17, decyzje 14, 1 piłka 14, współpraca 18, technika 16). To jest prawie identyczny typ piłkarza co Benat, który bardzo dobrze sprawdza się w rozgrywaniu piłki. Ba, powiedziałbym nawet, że Cabaye jest lepszy niż Hiszpan. Dużą rolę w rozgrywaniu piłek, dokładnych podaniach odgrywają wiadomo - podania i kreatywność. Ale większość nie zwraca uwagi na decyzje oraz współpracę. Są to 2 bardzo duże czynniki, które wpływają na jakość gry w środku pomocy (zresztą nie tylko tam). Co do jednego się zgodzę - najlepiej pozyskać jakiegos klasowego wysuniętego rozgrywającego, który będzie idealnie nadawał się do roli playmakera. Cabaye owszem jest dobry, lecz jego mizerna błyskotliwość(10) powoduje, że rzadziej decyduje się na niekonwencjonalne zagrania. Jeżeli chodzi ci o samą liczbę podań, to Yohan jest w pełni wystarczający. Poniżej stestowałem kilka ustawień, poświęcając troszeczkę czasu. Proszę zwrócić uwagę na Fernandinho. 122 na 131 podań doszło do celu. Z tego 2 kluczeowe. Funkcja Fernandinho to CR - wsparcie. To samo tyczy się Chygrynskyi'ego. Niesamowity rezultat w liczbie podań. Najciekawszy jest tu procent podań celnych. To potwierdza moją wcześniejszą tezę, że nie musisz mieć wcale ale to wcale wysuniętego rozgrywającego jakim jest np. Ozil, David Silva.
screen -
http://pics.(...)gsrm.png // Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2013 o godz. 21:35
Najnowsze posty