Strona

Porady taktyczne

Nygga147 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.04.2012 20:58    #461
[quote="Gajek22"]
Cóż, nigdy nie grałem wielkim klubem, ale możesz spróbować 4-1-4-1 z DPŚ, dwoma PŚ, po jednym OPL i OPP, oraz napadziorem, może na skrzydła poszukaj kogoś w Barcelonie B lub nawet w młodszych, może znajdziesz jakąś perełkę, taktyka: bardzo płynny, kontrola, tempo wolne. Tyle mogę Tobie poradzić.[/quote]

O ile z lewym skrzydłem dałbym sobie w takim ustawieniu radę, bo mam Albina, Flecka, Carlosa Eduardo, Aquino i jednego zdolnego młodzieniaszka w juniorach, o tyle na prawe mam tylko Renato Augusto i Messiego, którego i tak przekwalifikowałem na wysuniętego napastnika, a w juniorach pustka. Jestem już przed sezonem 2013/2014, właśnie zaczynam sparingi i spróbuję ustawienia 4-3-2-1 z jednym defensywnym pomiędzy dwoma kreatywnymi pomocnikami w tej trójce bardziej z tyłu i mniej przydzielę zadań i zagrań indywidualnych, a bardziej skupię się na poleceniach drużynowych. Skład będzie wyglądał mniej więcej tak: Valdes-Alves,Coloccini, Pique, Monreal - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Carlos Eduardo - Paloschi. Zobaczymy co to da. Zdam relację jak idzie.
PS. W FM 2009 nie dostrzegam takich poleceń jak kontrola czy płynne tempo gry. Niemniej jednak dzięki za wskazówki i odpowiedź :)

Gajek22 Partyzant

0
10.04.2012 21:09    #462
Ech, po prostu zapomniałem, że to wersja 2009, my bad ;)
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

dexterus Partyzant

0
10.04.2012 22:05    #463
ja mam pytanko takie: w artykule Przedmeczowa analiza przeciwnika autorstwa Bordie można wyczytać że skrzydłowych przeciwnika warto poczęstować presingiem i ścisłym kryciem plus słabsza noga. Teraz takie pytanie jak z tym pressingiem bo już nie raz mialem tak że ten pressing stosuje według mnie nie ten obrońca bo kiedy idzie skrzydłem przeciwnik i do niego dolatuje mój boczny obrońca to wtedy robi się miejsce jeszcze szerzej i tam zawsze sie znajdzie jakis przeciwnik. Da sie temu zapobiec aby zneutralizować obu panów? ;)

conway87 Partyzant

0
12.04.2012 10:31    #464
Witam czy mogłby mi ktos polecić taktyke dla słabszych klubów? Gram łks łódź i nie wiem jaka taktyką zagrać

conway87 Partyzant

0
12.04.2012 10:48    #465
i gdzie znaleźć tą akademie taktyczną i taktyki przyjęte do akademi??

wujeks Partyzant

0
13.04.2012 13:53    #466
[quote="wujeks"]Witam!
Chciałbym prosić o jakieś porady taktyczne jak grać słabszym klubem... Uśmiech Grę zacząłem u kolegi, niedługo po premierze, na jakiejś starszej wersji... Potem miałem długą przerwę i wróciłem dopiero na 1.2.2... Uśmiech No i któryś z patchy musiał wprowadzić zmiany do silnika meczowego, którego teraz rozgryźć nie potrafię... Dokończyłem najpierw sezon w I lidze, awansowałem do Ekstraklasy, ale tylko dzięki temu, że zrobiłem sobie sporą przewagę na starej wersji. Po powrocie do gry z przewagi 17 punków zostały mi 3 na koniec sezonu... Zaliczyłem kompromitującą serię 6 meczy bez wygranej, a raczej silnych rywali nie miałem... Szukałem różnych wymówek - przetrenowanie, kontuzje... Itp. Ale w końcu musiałem spojrzeć prawdzie w oczy - doszło do jakiś zmian w silniku i nie potrafię teraz w ogóle grać... Ekstraklasa to już w ogóle parodia. Zaczęło się od 5:0 z przeciętnym Zagłębiem. O dziwo "najlepszy" mecz zdarzył się z Legią. Przegrałem tylko 2:0, bo Wojskowym mocno szwankowała skuteczność. W końcu postanowiłem poświęcić jeden mecz na testy. Żeby mieć tego samego rywala i sprawdzić jak konkretne zmiany wpływają na grę. Padło akurat na domowe spotkanie z GKS-em Bełchatów. No niestety, nic nie wskórałem... Pierwszy mecz - korzystałem wiele z porad asystentów, przegrana 2:0. W drugim użyłem poradnika "przedmeczowa analiza rywala", może jestem po prostu za głupi i trzeba się poradzić... Efekt? 4:0 w plecy... Kolejne spotkanie, ustawiłem wszystko po swojemu. Znowu porażka 2:0. O dziwo moim katem okazał się szybki Wróbel (2, 3 i znów 2 gole), który we wcześniejszych meczach ani razu nie wpisał się na listę strzelców. Czy po prostu teraz w grze najważniejszy jest ten atrybut? To on jest kluczem do zwycięstwa? U mnie szwankuje wszystko. Dwa razy mój zawodnik nie trafił do pustej bramki, masa niecelnych podań, głupich zagrań... Wcześniej tego nie było, a przynajmniej nie w takiej ilości. Można napisać "na poziomie ligi". Ale najbardziej martwi mnie to co wyprawia defensywa. To już zakrawa o sabotaż Uśmiech Chociaż jak na poziom rozgrywek jest "umiarkowanie solidna". Dla porównania włączyłem sobie potem grę Realem. W ogóle się do rozgrywki nie przykładałem, a Barcelona w spotkaniach o Superpuchar Hiszpanii nie istniała Uśmiech Nie chcę gotowych taktyk, ustawień... Tylko jakieś porady, jak grać słabszych klubem... Może nie na tyle, żeby być mistrzem, ale przynajmniej się nie kompromitować... Uśmiech[/quote]

Skopiowałem tutaj mój post z innego wątku, który został zamknięty... Jest trochę związany z pytaniem zadanym przez conwaya87. Jedna "trochę" bardziej to rozbudowałem, mam nadzieję, iż ktoś będzie w stanie nam doradzić... :)

ZjadaczQw Partyzant

0
13.04.2012 13:57    #467
Siemka, gram arsenalem 1szy sezon i mam spore problemy z wygrywaniem.
Jaką taktykę polecacie i z jaką rolą najlepiej sprawdza się RvP ?
Mam FM 2012

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.04.2012 o godz. 14:00

KreciKo Partyzant

0
13.04.2012 14:58    #468
Na zespół pokroju Arsenalu poleciłbym Ci GoalsGalore, ale warto też pokombinować coś samemu, najlepiej Arsenalowi to idzie 4-3-3. a Van Persie to chyba Kompletny Napastnik :)

Kox Partyzant

0
13.04.2012 16:06    #469
Panowie, tragedia. Pomocy.
Moj Everton cieniuje od półtora sezonu, o ile w pierwszym sezonie mi to nie przeszkadało, tak teraz doprowadza mnie do szału!

http://www.picsh(...)ll/93114

http://www.picsh(...)ll/93115

Tacy piłkarze jak Anderson, Cahill, Sigþórsson i van Nisterlooy grają piach.
Doradźcie coś, bo ja kompletnie nie mam pomysłu.

Pozdro.

Gajek22 Partyzant

0
13.04.2012 16:08    #470
[quote="Kox"]Panowie, tragedia. Pomocy.
Moj Everton cieniuje od półtora sezonu, o ile w pierwszym sezonie mi to nie przeszkadało, tak teraz doprowadza mnie do szału!

http://www.picsh(...)ll/93114

http://www.picsh(...)ll/93115

Tacy piłkarze jak Anderson, Cahill, Sigþórsson i van Nisterlooy grają piach.
Doradźcie coś, bo ja kompletnie nie mam pomysłu.

Pozdro.[/quote]

jakim grasz ustawieniem? jeśli z DPŚ, to cofnij obronę, wyłącz pułapki ofsajdowe.
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.