[quote="zachi"]Odpowiedzcie beż żadnych podjazdów i ciśnienia - po prostu jestem ciekawy, kogo wtedy będziecie chcieli na to stanowisko?[/quote]
Nie wiem, czy pytanie było zadane w stosunku do mojej wypowiedzi, jednak nie miałem na myśli tego, że teraz będziemy wygrywać, czy za Fornalika, czy nawet Mourinho. Irytuje mnie po prostu fakt, że w Polsce jest tak wielu kibiców sukcesu- reprezentacja wygrywa, wszyscy hurra, reprezentacja przegrywa, to same bluzgi, patałachy i od razu odwrócenie się plecami. Panowie, nie o to tutaj chodzi. Nie wiem jak wy, ale ja pamiętam i wzloty (oj, tak, były takie!) i upadki, pamiętam drużynę Engela, Janasa czy Beenhakkera. Wiem i wiedziałem, że Fornalik to nie będzie dobry selekcjoner i teraz mam tego potwierdzenie. Nam potrzebny jest ktoś, kto nie ma nic do stracenia, ktoś, kto nie będzie się bał powołać kogoś nieznanego, ktoś, kto nie będzie obawiał się wypieprzyć jakiegoś obiboka. Wreszcie ktoś, kto po prostu będzie wymagał ostrego zapierdalania na treningach i podczas meczów. Moim zdaniem, idealnym kandydatem byłby Felix Magath, i nie mówcie, że to nierealne, bo jeśli Trappatoni może prowadzić Irlandczyków, to i Magath może prowadzić Polaków.
Od dawna powtarzam, że my- w przeciwieństwie do Ukrainy- mamy kilku piłkarzy klasy światowej (nie, nie żartuje, moim zdaniem Boruc, Szczęsny, Piszczek, Kuba, Obraniak czy Lewandowski to piłkarze takiej klasy, tudzież prawie), nie mamy jednak drużyny, zawodnicy nie tworzą na boisku jedności, tylko każdy gra sobie.
Najnowsze posty