Rozmowy motywacyjne

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.07.2008, 17:35    Pytanie
no właśnie. pytam, bo myślę, że przez słabo prowadzone rozmowy tracę sporo punktów :/ czy są jakieś ogólne zasady? u siebie zawsze daję dla kibiców przed meczem i w połowie różnie (rozczarowanie jak słabo, nie osiąść na laurach jak dobrze). podekscytowany zawsze kończy się fatalnie, zadowolenie też. jest jakiś poradnik? wiem, że zależy od siły klubu, przeciwnika i jakoś koreluje z oświadczeniem w mediach :) zawiły zawijas :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2008 17:41    #1
ostatnio w przerwie przy prowadzeniu mówie zawodnikom że jestem podekscytowany, raczej pomaga
jak przegrywam wiecej niz 1:0 mówie że musimy wygrac ,
przy remisie mozemy wygrac gdy gram przeciwko outsiderom - gra na luzie.
Reakcja zawodników zależy przede wszystkim od ich osobowości, niektórzy po awanturze managera dostają ''doła'' i kaleczą futbol niektórzy biorą się w garśc i grają o wiele lepiej...

Użytkownik uznał post za pomocny

rufigekru Partyzant

0
21.07.2008 17:43    #2
no i jeszcze czy warto stosować rozmowy indywidualne (kolo zawalił bramkę dostaje joby a reszta zrozumienie), bo przy kilku próbach było źle :P
no i asystent nawet przy dużym motywowaniu to pompka :)

efemaniak Partyzant

0
21.07.2008 17:48    #3
Z tymi rozmowami skomplikowana sprawa. Najłatwiej prowadzić je zespołowo, ale zdarza się, że są jednostki, które potrafią z oceny 8 na HT skończyć na 6 FT, bo źle się poprowadziło rozmowę. Warto analizować raport asystenta o rozmowach - wtedy wyraźnie widać, który piłkarz jak reaguje.

Ja osobiście w FM 2008 nawet przy dobrym wyniku dawałem Rozczarowanie i... było jeszcze lepiej. Natomiast teraz jak gram, to różnie bywa. Znaczenie mają nawet szanse jaki dają nam buki. Jak jesteśmy skazywani na porażkę, to nawet jako rewelacyjny beniaminek, który teoretycznie powinien wygrać (Mają wygrać ten mecz), zawodnicy mogą nie wierzyć we własne siły, skazani wcześniej przez buków na porażkę.

Z rozmowami z mediami jest o tyle łatwiej, że przy ustalaniu składu widać, który zawodnik jak zareagował (mniejsze z tym, co sądzi o naszej wypowiedzi, wystarczy popatrzeć na jego morale). Można spróbować poobserwować co robi asystent (byle dobry, mający wysoki współczynnik motywacji).

Użytkownik uznał post za pomocny

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.07.2008 17:49    #4
Po każdym meczy sprawdzaj - "podpowiedź asystenta", opinia o rozmowach motywacyjnych, przed meczem w przerwie i po zakończeniu spotkania tam masz wszystko...jak reagują poszczególni piłkarze na różnego rodzaju rozmowy motywacyjne. Ja już z przyzwyczajenia pierwsze co robie po meczu to zawsze to sprawdzam.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2008 18:02    #5
[quote=rufigekru]no i jeszcze czy warto stosować rozmowy indywidualne (kolo zawalił bramkę dostaje joby a reszta zrozumienie), bo przy kilku próbach było źle :P
no i asystent nawet przy dużym motywowaniu to pompka :)[/quote]
zdecydowanie tak, nota 5 = krytyka
10 ( przy porażce nawet9, albo strzelcowi 2 bramek) można powiedziec że jest sie zadowolonym

szczepek Młody aktywista

0
21.07.2008 18:04    #6
nigdy nie rozpieszczaj zawodnikow... bo potem sa fatalne konsekwencje :] trzeba z dystansem podchodzic do rozmow motywacyjnych... i zgadzam sie z poprzednikiem ;]

boro92921 Przodownik pracy

0
21.07.2008 18:13    #7
Niedawno grałem dwa bardzo ważne mecze z Schalke u siebie i z Bayernem na wyjeżdzie w obu przypadkach do przerwy przegrywałem 0-1 i powiedziałem im że ten mecz trzeba wygrać i tyle to wygrałem oba 4-2. Jak jest dobrze to mówie w przerwie że nie osiąść na laurach ostatnio prowadziłem 3-0 i powiedziałem zadowolny to było 4-0 nie ma jakiejś reguły specjalnej jak prowadzisz 1-0 proponuję słowa zachęty jak przegrywasz mecz wysoko to powiedz że jesteś zawiedziony. A jak wygrywają wysoko to powiedz że jesteś zadowolony.

jaramaniak Przodownik pracy

0
21.07.2008 18:44    #8
ja patrze przeważnie indywidualnie chyba że ktoś się nie wyróżnia w żaden sposób to daje zespołowe. Przed meczem wielkich klubów na dużych stadionach warto dawać "dla kibiców" :]
De profundis clamavi ad te, Domine

ndL Młody aktywista

0
21.07.2008 18:50    #9
Tylko uwazaj z tymi rozmowami ;). U mnie w slasku tak robilem za 9 zadowolenie a za 5 krytyke.Po jakims czasi polowe skladu mialo problem ze za surowo oceniam ich gre :(

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.