Spadek formy drużyny

rungusik Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.12.2008, 21:35    Pytanie
podobnego tematu nie znalazłem więc piszę

Otóż tak prowadzę Derby Country (1sezon oczekiwania 19 miejsce zająłem 14lokatę) teraz w 2 sezonie wg. prognoz mam zająć 17pozycję ale po ok 15 kolejkach zajmowałem..uwaga 3 miejsce z 1 ptk straty do lidera! (żadnego grzebania w edytorze, nie wczytuje po porażce tylko czasem Genie Scouta używam). Jednak od 8 meczy drużyna "przestała grać". Rozumiem porażki z chelsea czy arsenalem na wyjazdach ale w 8 meczach doznałem 8 porażek. Nie zmieniałem taktyki (tylko drobne modyfikacja podkreślam drobne), dokonałem 1 transferu(gracz rezerwowy) a moja ekipa ma problem ze zremisowaniem meczu z ligowym słabeuszem, którego zmiatałem z boiska na początku sezonu. Czy to jest bug? Raczej w to wątpię ale proszę, niech ktoś mi wyjaśni o co tu biega...

adson43 Partyzant

0
11.01.2009 18:20    #10
Wg mnie spadek formy, i rywale rogryzli taktyke. Ja miałem tak w City, w Bałtice Kaliningrad. Zawsze 10 kolejek przed końcem sezonu przegrywali mecz za meczem.Stopniowo zmieniałem taktyke, odrobine zmieniłem im trening i dało to pożadany efekt

Abdulinho17 Młody aktywista

0
11.01.2009 18:29    #11
adson tez mialem takie problemy .. ale u mnie to sie okazalo tylko zmeczeniem po ciezkim sezonie i na kilka mecz przed końcem sezonu dawalem im odpoczac jeden dzien , zmniejszylem obciazenie i skutkowalo tez :)
Visca el Barça !

Sieman Partyzant

0
11.01.2009 19:09    #12
Ale to zmienialiscie cala taktyke czy tylko niektore elementy?( jesli tak to jakie). Po ilu sezonach komputer zaczal "czytac" wasza taktyke?

0
11.01.2009 21:08    #13
Ja zmieniam tektyke co sezon :) jest duzo czasu w sparingach zeby przyzwyczaili sie wtedy moi pilkarze :)
Visca el Barça !

Rafcioos Partyzant

0
11.01.2009 22:08    #14
Ja mam zawsze gigantyczne problemy po awansach, pomimo ze sklad nie jest duzo gorszy od dobrego "średniaka" ligowego. Awansowalem z z Coca 2 do Coca 1 - w 1 sezonie, pomimo zmian w taktyce straszliwe baty, 20 miejsce. 2 sezon, doslownie kosmetyczne zmiany w taktyce - 1 miejsce. Tak samo mam teraz w championship. Z tym ze do tego stopnia mnei to zmęczyło, że zostawiłem sprawę asystentowi na kilka miesięcy...

Wracajac do sedna - jeslis beniaminek, zazwyczaj druzyna musi sie "przyzwyczaic" do ligi. Z poczatku w Coca 1 tez wygrywalem, oko 7 miejsca, potem na 10 meczy 8 porazek 2 remisy. I tak w kratke, walka byleby nie spac. Udalo sie cudem...

Azi Partyzant

0
12.01.2009 03:45    #15
Ja prowadze Watford. Awansowalem mimo ze kasy na tranasfery prawie nie mialem (musialem ja przekazac na ujemne wydatki na pensje) a zakupilem tylko Tekke (N). Przez caly sezon jechalem na atmosferze w zespole, bo zawodnikow na lige mialem (sumujac) conajwyzej przecietnych/dobrych ale napewno nie wybitnych. Fakt ze duzo bramek tracilem ale tez nienajgorzej strzelalem. Ogolnie mialem az 13 remisow.

W tym FMie atmosfera w zespole jest kluczowym elementem. Doskonalym przykladem jest u mnie teraz Everton. Maja fajny sklad ale morale do kitu. Przed tygodniem gralem z nimi mecz i oddali 22(10) strzaly(celne) i dostali odemnie 0:2

Radze zagrac na ostatku przygotwan ze slabszymi druzynami i troche nachwalic swoich graczy tak by byly zadowolnieni przed startem rozgrywek. Wyglada na to ze lepiej wchodza w sezon wtedy.

Sieman Partyzant

0
12.01.2009 11:55    #16
A przez jaki okres u was trwal ten kryzys?

0
12.01.2009 15:18    #17
u mnie przewaznie trwa na jakies 5-6 spotkan przed koncem sezonu .
Visca el Barça !

Azi Partyzant

0
12.01.2009 21:01    #18
[quote=Abdulinho17]u mnie przewaznie trwa na jakies 5-6 spotkan przed koncem sezonu .[/quote]
sporo :/ Probowales zmniejszac obciazenia treningowe?

Czesto zdarzalo mi sie ze druzyna nagle w polowie sezonu zaczynala spisywac sie slabiej niz dotychczas. Poza daniem zawodnikom odrobiny wytchnienia wprowadzam tez wieksza rotacje w skladzie. Daje wolne (2/3 mecze) po kolei zawodnikowm podstawowego skladu po 2-3 a czasem nawet 4 naraz (choc zwykle w moich druzynach takiej nie ma ale jest podstawowa 16/18 graczy) i wystawiam rezerwistow (glownie utalentowana mlodziez) glownie na mecze z potencialnie lub poprostu slabszymi rywalami. Uwaga! Gracze tacy potrzebuja czesto (przed meczem ale glownie w przerwie) dodatkowej motywacji!! Radze tez nawet po srednich wystepach troche ich pochwalic a po gorszych nie zjechac ale powiedziec ze to nie to czego sie oczekiwalo do konca.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.01.2009 o godz. 21:03

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution