Steam? Jak to działa?

Macias Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.10.2010, 22:28    Pytanie
Witam, założyłem ten temat, ponieważ nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na swoje wątpliwości w innych wątkach. Premiera nowego FMa za niecałe dwa tygodnie, a moje pytanie dotyczy grania przy wykorzystaniu platformy Steam.

Na czy to dokładnie polega i czym się różni od instalacji standardowej? Pytanie do osób korzystających z ostatniej wersji gry.

Czy instalując grę po włożeniu płyty przy zaznaczeniu opcji Steam później można grac bez ciągłego umieszczania płytki w napędzie?

Liczę na wyrozumiałość i praktyczne informacje. :]

Macias Partyzant

0
24.10.2010 21:18    #10
[quote=Kleyo]Grać bez płyty się da, ale przy uruchomieniu gry, jak i przy zapisie, gra prosi o płytkę.[/quote]

A przy wykorzystaniu Steama?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
24.10.2010 21:48    #11
To inna sprawa, ale rozmowa była o grze instalowanej z płytki, a nie przez Steam.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Macias Partyzant

0
24.10.2010 22:03    #12
Generalnie cały temat bardziej dotyczy Steamu :)

Najprościej obrazując: jedna gra, dwa komputery. Komputer X - gra zainstalowana przy zaznaczeniu opcji Steam, komputer Y - gra instalowana standardowo. Na X można grać bez płyty w napędzie, w komputerze Y płytka włożona cały czas i gra chodzi.

Prawda, czy fałsz?

Fifa Partyzant

0
24.10.2010 22:08    #13
Coś w tym jest :)

nirage Partyzant

0
24.10.2010 22:45    #14
Ktoś wie kiedy Steam będzie dostępny i za ile ? :P

Macias Partyzant

0
24.10.2010 22:51    #15
[quote=Macias]Najprościej obrazując: jedna gra, dwa komputery. Komputer X - gra zainstalowana przy zaznaczeniu opcji Steam, komputer Y - gra instalowana standardowo. Na X można grać bez płyty w napędzie, w komputerze Y płytka włożona cały czas i gra chodzi.

Prawda, czy fałsz?[/quote]

Twoje zdanie, Kleyo? :P

I jeszcze jedna sprawa. Nie jestem w tym dobrze zorientowany, ale jeżeli będzie taka opcja, to czym różnić się będzie kupienie na CMRev wersji normalnej od Steam? Przeciez gdy będę miał płytkę, to też ją mogę zainstalować przy wykorzystaniu Steam? Czy czegoś nie łapię?

Fifa Partyzant

0
25.10.2010 15:05    #16
Instalujesz na Steam - musisz mieć połączenie z internetem żeby grać. Możesz potem przejść sobie na tryb offline i nie potrzebujesz internetu aby grać. Steam sam automatycznie uaktualnia patcha do najnowszego jaki jest.

Instalujesz na offline - nie musisz mieć połączenia z internetem żeby grać. Nie możesz przejść sobie na Steama. Sam sobie ściągasz patcha i instalujesz.

Ja tak to rozumiem :)

Macias Partyzant

0
25.10.2010 20:04    #17
[quote=Fifa]Instalujesz na Steam - musisz mieć połączenie z internetem żeby grać. Możesz potem przejść sobie na tryb offline i nie potrzebujesz internetu aby grać. Steam sam automatycznie uaktualnia patcha do najnowszego jaki jest.

Instalujesz na offline - nie musisz mieć połączenia z internetem żeby grać. Nie możesz przejść sobie na Steama. Sam sobie ściągasz patcha i instalujesz.

Ja tak to rozumiem :)[/quote]

No OK, ale w tej chwili bardziej mnie nurtuje to czy na Steamie mozna całkowicie grać bez płyty, a płytę uzywać w drugim komputerze sobie.

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
25.10.2010 20:09    #18
[quote=Macias]Generalnie cały temat bardziej dotyczy Steamu :)

Najprościej obrazując: jedna gra, dwa komputery. Komputer X - gra zainstalowana przy zaznaczeniu opcji Steam, komputer Y - gra instalowana standardowo. Na X można grać bez płyty w napędzie, w komputerze Y płytka włożona cały czas i gra chodzi.

Prawda, czy fałsz?[/quote]

Według mnie prawda.
lucasinho.blox.pl

KrzysztofR Młody aktywista

0
26.10.2010 00:46    #19
[quote=Macias]
No OK, ale w tej chwili bardziej mnie nurtuje to czy na Steamie mozna całkowicie grać bez płyty, a płytę uzywać w drugim komputerze sobie.[/quote]

Tak, można. Steam zresztą też pozwala Ci na grę na wielu komputerach - ale jednym w danej chwili.

Ogólnie Steam jest super i naprawdę warto. Aktualizuje się samo, od razu, ma trofea czy tam osiągnięcia. No i brak płyty w napędzie.

Ja od FM 2009 mam Steama i jestem zadowolony do tego stopnia, że teraz kupuję tam różne gry.

Poza tym fajnie się w Steamie różne dema ściąga.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.