Usunięcie poprzeczki, zabicie bramkarza, strzelenie karnego, nie stracenie bramki z rożnego/wolnego.

Czarodziejski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.11.2010, 13:57    Pytanie
1. Macie jakiś sposób na rozmagnesowanie poprzeczki? Każda główka się z nią spotyka [no prawie], jakiś pomysł na ustawienia napastnika?
2. Czy bramkarz ma ręce Jezusa, że każde "sam na sam" wybrania? Napastnik pokroju Lukaku, czy Caracciolo zawsze trafią w niego. W tym sezonie żadnego gola w tak korzystnej sytuacji. Polecenia może jakieś zmienić? Albo przestanę grać szybkimi napastnikami i same wrzutki, ale tu pojawia się kolejny problem, będący w punkcie pierwszym.
3. Czy u was też w co 2 meczu macie karnego przeciwko sobie? Mi przeciwnik zawsze strzela, ja jemu po sezonie rozgrywki trafiłem raz [było to na prawdę wielkie święto].
4. Jakieś ustawienia na rzuty rożne? Uświadczyłem na razie samych poprzeczek, gola z tego fragmentu jeszcze nie strzeliłem. O obronie jeszcze gorzej mówić, zawsze się znajdzie ktoś, kto wepchnie piłkę w moją bramkę.
5. Rzut wolny, to zawsze strzał życia? Jak się przed tym bronić?

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.11.2010 14:09    #1
1. Mnie też dotyka ten problem, ale nie w tak dużym stopniu. Zazwyczaj to Huntelaar uderzając głową strzela w poprzeczkę, jednak bardzo nie narzekam. 1/3 wchodzą.
2. U mnie wszystko w jak najlepszym porządku.
3. Nie.
4. Ja mam bardzo dobre i dość często pakuję z cornera bramkę.
5. Na pierwszych sześć kolejek ligowych tylko raz straciłem gola po wolnym, w wykonaniu Marko Marina. Sam zdobyłem w ten sposób 2 bramki.

Ice-X Partyzant

0
12.11.2010 14:42    #2
Ja się odniosę tylko do punktu nr2.
Już mnie to denerwuje że 90% sam na sam bramkarz broni lub zawodnik strzela obok słupka. Miałem sytuację gdzie było sam na sam , zawodnik oddał piłkę do drugiego nadbiegającego zawodnika a ten prawie na pustą bramkę nie strzelił , tylko uderzył z 5 metrów obok bramki. A moi napastnicy to Andy Caroll i Xisco więc nie wiem czemu tak jest. Mają po 15 wykańczania akcji. Xisco był nawet v-ce królem strzelców ale na pewno nie po sam na sam.

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
12.11.2010 14:48    #3
Macie clujowych napastników :P

Czarodziejski Partyzant

0
12.11.2010 15:00    #4
Okej, zrobiłem teraz test.
Zrobiłem napastnikowi wszystko na 20, na 3 sam na sam, żadnego gola, 2x bramkarz 1x obok.
Ogólnie muszę przyznać, że zajebiście jest w strefie spadkowej, zresztą po raz drugi i słabym klubem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2010 o godz. 15:01

Snowy Partyzant

0
12.11.2010 15:18    #5
Hmm, u mnie sam na sam jest 50/50. Nie zauważyłem by coś się działo, obojętnie czy to Beckford czy Yakubu, raz strzelają raz nie.

yopashouu21 Partyzant

0
12.11.2010 17:48    #6
[quote=Seju]Macie clujowych napastników :P[/quote]
Fantastyczny post, niezwykle błyskotliwy i pomocny! Chcemy więcej.

dudek_9 Partyzant

0
12.11.2010 17:57    #7
1. Rozgrywam "clujową" akcję. Nagle strzał z dystansu i... poprzeczka! Jakim cudem? - Nie wiem
2. Dośrodkowanie do Robina Van Persiego, dosłownie metr od bramki - trafia w bramkarza!. Wichniarek mija bramkarze 5 m od bramki, pusta bramka i... OBOK!
3. Karne przeciwko mnie są bardzo często, ale nie aż w takim stopniu
4. Nie mam zastrzeżeń
5. Buhaha. Z wolnymi tak nie mam ale grałem sparing Kolejarzem Stróże z jakąś 4-ligową czeską drużyną. Gościu jest na 30 metrze chce dośrodkowywać lecz piłka złapała taką trajektorię, że R.Carlos się przy tym chowa i wpada do siatki. Wniosek - Impossible is nothing!
– I co? Są bunkry?
– Bunkrów nie ma. Ale też jest zajebiście!

Dzyro777 Partyzant

0
14.11.2010 20:08    #8
na takie sytuacje jak sam na sam tez ma wplyw koncetracja, opanowanie technika decyzje itd :) co z tego ze wykanczanie ma na 15 jak opanowanie np moze miec na 1 i w polu karnym robi w gacie.. albo jak decyzje ma na 1... i zamiast przelobowac bramkarza to uderza z calej sily prosto w niego :)

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.11.2010 20:14    #9
Dobrym sposobem byłoby nauczenie napastnika na przykład lobowania, albo grania tak, żeby takich okazji sam na sam było jeszcze więcej. W takim przypadku wzrośnie nie tylko ilość przestrzelonych setek, ale i wykorzystanych. Wszystko ma dobre strony :D.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution