wzrost zawodników

dobre? Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.12.2009, 17:37    Pytanie
zastanawia mnie taka jedna rzecz kiedys przy okazji nowego wtedy trybu 3d w fm 2009 byl tu robiony test i bylo pokazane ze wzrost zawodnika w grze nie ma znaczenia bylad druzyna wielkoludow i liliputow, nie mialo to zadnego wplywu na rozgrywke moje pytanie jest takie czy zostalo to zmienione? i czy wzrost ma znaczenie czy tylko atrybuty?
Mam jeszcze drugie pytanie czy wam tez po nowym patchu zniknely numerki na plecach zawodnikow? i czy da sie to zmienic?

Wilimowski Partyzant

0
20.12.2009 13:45    #10
mnie się wydaje że zawodnik o skoczności i główce np po 18 i wzroscie 190 lepiej gra w powietrzu niz zawodnik o takich samych atrybutach ale wzroscie powiedzmy 170cm...ale to jak w powyzszych postach tylko moja obserwacja więc może to byc złudzenie,ja takze chciałbym zobaczyc np pisemny dowód od twórców gry że wzrost ma lub nie ma znaczenia

Ryba Partyzant

0
20.12.2009 14:06    #11
A czy w "grze powietrznej" tak naprawdę liczy się tylko skoczność i gra głową ?? Jeśli FM rzeczywiście jest najbardziej profesjonalnym managerem na rynku to takie atrybuty jak siła, naturalna sprawność, przewidywanie, koncentracja i chociażby jeszcze ustawianie się też powinny być brane pod uwagę.

szfedo Przodownik pracy

0
20.12.2009 20:36    #12
[quote=Ryba]A czy w "grze powietrznej" tak naprawdę liczy się tylko skoczność i gra głową ?? Jeśli FM rzeczywiście jest najbardziej profesjonalnym managerem na rynku to takie atrybuty jak siła, naturalna sprawność, przewidywanie, koncentracja i chociażby jeszcze ustawianie się też powinny być brane pod uwagę.
[/quote]

Niestety tak. Jeszcze siła jest ważna. Ja od dawna nie sugeruje się wzrostem i masą, a warunkami fizycznymi. Jak już wyżej opisałem Welliton 170 cm i bodajże 62 kg przeskakuje większość obrońców w Premiership co dla mnie jest rzeczą śmieszną. A robi to dzięki atrybutom gra głową i skoczność - oba po 17 punktów.

Ryba Partyzant

0
20.12.2009 21:06    #13
Prowadził ktoś może Valencię ? Jeśli tak to proszę o opinie na temat gry Nikoli Žigicia?
Według wzrostu i umiejętności "powietrznych" ten drągal powinien być asem przestworzy :D

dobre? Partyzant

0
20.12.2009 22:42    #14
najlepiej by bylo przeprowadzic test:) zrobic druzyny o takich samych umiejetnosciach tyle ze jedna druzyna minimalny wzrost i waga a druga maksymalny wzrost i waga:) redakcja by mogla zrobic taki tescik tak jak to bylo rok temu:) hmmm tylko czy sie bedzie im chcialo?:P

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.12.2009 22:59    #15
Tworcy gry twierdza ze wzrost jest bez znaczenia. Przyklad Cordoby. Niski ale pieron skoczny i swego czasu wygrywal mase pojedynkow glowkowych. Choc oczywiscie test mile widziany;-]

danielos_87 Partyzant

0
21.12.2009 01:44    #16
[quote=Ryba]A czy w "grze powietrznej" tak naprawdę liczy się tylko skoczność i gra głową ?? Jeśli FM rzeczywiście jest najbardziej profesjonalnym managerem na rynku to takie atrybuty jak siła, naturalna sprawność, przewidywanie, koncentracja i chociażby jeszcze ustawianie się też powinny być brane pod uwagę.
[/quote]
Jakoś nie bardzo mogę się z Tobą zgodzić Ryba :-)) Co ma "piernik do wiatraka" tak się zastanawiam?:P Dlaczego uważasz, że te atrybuty też są ważne w grze powietrznej? Chyba chodzi Ci o to, że taki piłkarz, gdy ma np. ustawianie się (20), to będzie zawsze znajdował się w najlepszym miejscu, by po wyskoku wygrać pojedynek główkowy, a dajmy na to tę koncentrację(20), to wtedy idealnie wyczuje moment, w którym musi wyskoczyć, by wygrać piłkę główką czy dobrze rozumiem ?:-) Te cechy odpowiadają za trochę inne rzeczy na boisku tak myślę...W grze powietrznej najistotniejszy jest atrybut skoczności i wzrostu

szfedo Przodownik pracy

0
21.12.2009 07:15    #17
Mogę trochę obalić tą waszą kwestię wysokich OSów poprzez wymienienie niziutkiego Jonny`ego Magallona z FM09. Wygrywał on większość pojedynków główkowych mimo wzrostu 170 cm, natomiast skoczność i gra głową oscylowała na poziomie 17 oraz 18 punktów. I gdyby nie niska wartość ustawianie - 11 byłby to zabójca w obronie. Zabójca akcji przeciwnika oczywiście ;) W FMie 10 nie miałem karła w obronie, mam Evansa, Kryvtsova, Sakho oraz Breno, którym bliżej do drągali aniżeli do niskich osób, ale Anthony Annan idealnie wpasowuje się w opis skocznego niziołka. Gra głową 15 oraz skoczność 17, jeśliby wziąć pod uwagę jeszcze 171 centymetrów wzrostu nie powinien zagrażać przy walce o górne piłki, wielkim drągalom w defensywie. A jednak zagraża i często je wygrywa (mówię tu nie o walce w środku pola, a o stałych fragmentach gry, gdzie często do walki powietrznej wychodzą sążni środkowi obrońcy przeciwnika). Otwarcie więc uznałem już od FMa 08, że wzrost nie ma tu nic do rzeczy. Jest jedynie statystyczną ciekawostką. Najważniejsze, to wysoka skoczność, siła i oczywiście gra głową.

PS
Zastanawialiście się kiedyś, czy lepiej w powietrzu zagra piłkarz o atrybutach gra głową 1, skoczność 20 lub odwrotnie?

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.12.2009 o godz. 07:17

Ryba Partyzant

0
21.12.2009 12:01    #18
Niema co debatować... kawa na ławe !! :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.12.2009 o godz. 12:08

danielos_87 Partyzant

0
21.12.2009 12:06    #19
[quote=szfedo]
Zastanawialiście się kiedyś, czy lepiej w powietrzu zagra piłkarz o atrybutach gra głową 1, skoczność 20 lub odwrotnie?[/quote]
Ale co masz na myśli? Jeśli to będzie akcja pod bramką przeciwnika, np. rożny, to ten, który ma wyższą wartość "gra głową" będzie miał większą szansę strzelenia gola, aniżeli ten co ma skoczność (20) przy grze głową (1). Jeśli chcemy naszych OŚ wysyłać w pole karne przy rożnych to dobrze, by mieli tę grę głową na wysokim poziomie, jeśli mają pilnować jedynie swojej bramki to skoczność i wzrost wystarczą. Poza tym, piszesz, że możesz obalić "tą waszą kwestie wzrostu", ale widzisz, znów to tylko Twoje własne doświadczenia i obserwacje. I druga sprawa, otwarcie uznajesz od FM2008, że wzrost jest bez znaczenia, a ja od FM2005 zawsze na to patrzyłem i mam odwrotne zdanie :-)) Jak już wspominałem wcześniej, nie jestem w 100% pewny o tym co piszę i chciałbym tylko znać odpowiedź...ciągle na nią czekam ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution