Mogę trochę obalić tą waszą kwestię wysokich OSów poprzez wymienienie niziutkiego Jonny`ego Magallona z FM09. Wygrywał on większość pojedynków główkowych mimo wzrostu 170 cm, natomiast skoczność i gra głową oscylowała na poziomie 17 oraz 18 punktów. I gdyby nie niska wartość ustawianie - 11 byłby to zabójca w obronie. Zabójca akcji przeciwnika oczywiście
W FMie 10 nie miałem karła w obronie, mam Evansa, Kryvtsova, Sakho oraz Breno, którym bliżej do drągali aniżeli do niskich osób, ale Anthony Annan idealnie wpasowuje się w opis skocznego niziołka. Gra głową 15 oraz skoczność 17, jeśliby wziąć pod uwagę jeszcze 171 centymetrów wzrostu nie powinien zagrażać przy walce o górne piłki, wielkim drągalom w defensywie. A jednak zagraża i często je wygrywa (mówię tu nie o walce w środku pola, a o stałych fragmentach gry, gdzie często do walki powietrznej wychodzą sążni środkowi obrońcy przeciwnika). Otwarcie więc uznałem już od FMa 08, że wzrost nie ma tu nic do rzeczy. Jest jedynie statystyczną ciekawostką. Najważniejsze, to wysoka skoczność, siła i oczywiście gra głową.
PS
Zastanawialiście się kiedyś, czy lepiej w powietrzu zagra piłkarz o atrybutach gra głową 1, skoczność 20 lub odwrotnie?
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 21.12.2009 o godz. 07:17
Najnowsze posty