Ogólne spostrzeżenia? Aktualnie obserwuję (chyba) 839, a ponieważ pytasz o 816, to już mówię, że w stosunku do niego, na łatce 10.3.0 względnie poprawia się pressing jedynych, jak i drugich. Nie zmienia to faktu, że reakcje zawodników, choć czasem nadal dziwne, to bywają trochę bardziej realne. Na pewno przyjęcia piłki są bardziej dynamiczne, nie to co 09, gdzie co drugi zawodnik przyjmował futbolówkę udając pomnik. Ludzikopodobne istoty umieją też podholować piłkę kilka metrów do przodu i wyczekać z podaniem na właściwy moment, zamiast kręcić i miotać się wokół własnej osi.
Niestety, obrona nadal potrafi się cofać od podań, do których powinna wyjść, a zwody wciąż polegają na przebiegnięciu obok rywala na zamachu. Denerwujące bywa uporczywe podawanie piłki w szerz, zwłaszcza grając długimi piłkami - do tego rozwiązania zraziłem się po kilku meczach, bijąc rekordy w ilości strat. Ogólnie wydaje się, że bardziej opłacalna jest gra środkiem, a wszyscy boczni zawodnicy powinni schodzić jak najgłębiej. Przynajmniej u mnie się to sprawdza, skoro właśnie wbiłem Milanowi gola w 30 sekundzie. Widzewem.
P.S. Pułapki ofsajdowe to jakiś żart.
Najnowsze posty