Plaga remisów

MeehoweCK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.08.2010, 01:59    Pytanie
Jestem po 14. kolejce sezonu. Jak na razie mam fatalny bilans 3-9-2. Wszystkie ostatnie 6 meczów zremisowałem, do czołówki tracę już 9 punktów. Sytuacja jest tym bardziej niewesoła, że w tym sezonie miałem awansować do Premiership i zarząd zaczyna się delikatnie mówiąc denerwować. Nawet zawodnicy sami otwarcie mówią, że zespół gra źle. To nie jest zwyczajny kryzys, bo wtedy zazwyczaj słabe są nie tylko wyniki, ale i gra. Tymczasem we wszystkich dotychczasowych meczach miałem przewagę (czasem sporą), we wszystkich prowadziłem, a w pięciu z nich przeciwnik strzelał wyrównującą bramkę dopiero w doliczonym czasie. Tak więc sytuacja jest dziwna. Co radzicie?

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
21.08.2010 02:04    #1
W końcowych minutach (albo wcześniej, kiedy zauważysz, że gra Ci się nie klei), postaw na obronę, zwolnij tempo, zacznij grać na czas. Spróbuj też kontrataków, bo może Ci to przynieść dodatkowe bramki, gdy przeciwnik rzuci wszystko na jedną kartę. Doświadczenia z autopsji, bo sam prowadziłem Wimbledon w Championship i miałem z tym problemy.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
21.08.2010 09:42    #2
Bolson dobrze radzi, ale ja na 10 ostatnich minut, kiedy wygrywam jedną bramką... przesuwam zespół do ataku. Wymieniam pomocników na świeżych, i czekam na kopaninę przed polem karnym rywala. Zazwyczaj nic z tego ataku nie wychodzi, ale gra toczy się z dala od mojej bramy.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
21.08.2010 10:13    #3
Dodatkowo możesz jeszcze dokonać np 2 zmian w odstępie np 5 minut. Wpuszczasz jakiegoś silnego pomocnika (by wzmocnić zmęczony zapewne środek pola) w powiedzmy 80 minucie po czym skrzydłowego lub napastnika w 85 minucie. Dzięki temu nie dość że 'kradniesz' trochę czasu (zmiana trochę trwa) to jeszcze wpuszczasz jak pisze Godman świeże siły które będą mogły szarpać atakami. Jeśli wprowadzisz skrzydłowego to w polecaniach ustaw "ataki skrzydłami" i ustaw go jako np odgrywającego i poleć piłkarzom zagrania do odgrywającego. Dzięki temu świeży piłkarz będzie częściej kierował grą, dodatkowo możesz polecić by piłkarze "oddawali strzały z każdej pozycji" (o ile gracze ze środka pola i z napadu mają w miarę wysokie atrybuty 'strzałów z dystansu';) bo dzięki temu zawsze jest szansa że uderzona z dystansu piłka lecąca w światło bramki (jeśli do niej nie wpadnie) to może zostanie sparowana przez bramkarza i wyleci na rzut rożny = wykonujesz stały fragment gry czyli nie dość że znów trochę czasu upłynie nim go wykonasz to jeszcze masz szansę na zdobycie gola.
O oczywistości o której pisał Bolson by 'grać na czas' nie będę się nawet rozpisywał. Jeśli twoi skrzydłowi nie są błyskotliwi i szybcy i mają problemy z rajdami wzdłuż linii (i nie nakażesz 'grać skrzydłami';) a twoi piłkarze z drugiej linii słabo strzelają z dystansu (nie ustawisz 'oddawania strzałów z każdej pozycji';) to możesz spróbować grać piłką, wymieniać krótkie podania i starać się jak najbardziej przy niej utrzymywać. Niby to banalne i oczywiste ale jeśli w takiej sytuacji ustawisz się hiperofensywnie i będziesz grał długimi podaniami to jest wielce prawdopodobne że rywal przejmie piłkę i wyprowadzi groźną kontrę.
Możesz też spróbować w końcówce (ale to dość ryzykowne) grać na spalone. Jeśli twoim obrońcom (z dobrym 'ustawianiem się' i 'przewidywaniem';) uda się łapać rywala na spalonym - no to znów będziesz wykonywać sfg a co za tym idzie znów 'kradniesz' cenny czas.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution