Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

PavS Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.11.2016 09:43    #191
Rozegrałem dwa pełne sezony i jedno tylko przychodzi mi na myśl, silnik 17 to kopia tego z 16, zawodnicy tak jak nie potrafili grać środkiem pola tak nie potrafią dalej, a wrzutki tak jak były mordercze tak są dalej. Obrońcy stoją jak tyczki, zero podejścia do przeciwnika i realizmu, podania na skrzydła bez problemu mijają całą defensywę, a skrzydła dochodzą do czystych dośrodkowań (tak moi jak i ci przeciwnika), a wejścia bocznych obrońców do ataku są niemal nie do zatrzymania (mój PO co sezon zostaje królem asyst z dorobkiem +20). Reasumując płacimy 160zł za nową bazę danych i kilka bzdetów z interfejsu. Zobaczymy czy uda im się coś poprawić w kolejnych patchach.

Nie zrozumcie mnie źle, gra jest grywalna, ale silnik jest tak schematyczny, ze niemal wymusza jedyne, słuszne ustawienie, po użyciu którego miażdżymy wszystkich jak leci. Trochę zabija to przyjemność z rozgrywki.

Katoshi Partyzant

0
07.11.2016 11:02    #192
Jeszcze nie mam swojej kopii ale widziałem już kilka karier na YT i muszę powiedzieć, że ten FM pomimo kilku fajnych nowości zapowiada się na jakiegoś samograja. Jeden koleś na YT grał 2 sezon Liverpoolem i przez cały sezon praktycznie nie robił zmian taktyki w trakcie meczu, nie reagował na nowo wprowadzonych przez rywala zawodników. Ustalał tylko taksę przed meczem(a miał jedną główną i robił tylko zmiany w liczbie mid/att) i wygrał w ten sposób ligę i Ligę Europy. Widziałem kilka meczy w których przegrywał w końcówce albo remisował w końcówce i gdyby tylko coś zmienił w taksie to pewnie dowiózłby zwycięstwo. Nie zmienia to jednak faktu, że gra wydaje się prosta. Poczekam na patche i pewnie zakupie po nowym roku. W FM16 grało mi się nieźle, ale nie było tyle miodu co w starszych odsłonach(2008 i 2012 forever :) ) zobaczymy jak będzie z nowym.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.11.2016 o godz. 11:03

Slayer666 Partyzant

0
07.11.2016 11:29    #193
@PavS,mam takie same odczucia,nawet jak im dałem bardzo sztywny styl,obroncom obrone i trzymanie się pozycji i gre srodkiem to i tak rozgrywający rzuca piłki na skrzydła do moich turbo kozaków na flankach,to jest nierealne,żeby przeciętny Kwateng w moim Nantes ładował po 7 goli w sezonie miał z 20 asyst i niszczył na prawej obronie.
Chciałbym odcisnąć piętno na mojej drużynie,wyszlifować mój styl gry ale nie da się.Jak ich ustawie 4-3-3 z 3 napastnikami,dam full szeroko,zagrania na obieg,kontrole,bardzo płynną,gre skrzydłami to już nic nie trzeba zmieniać,po prostu boczni obroncy sobie latają wrzucają,napastnicy ładują gola za golem ale jaka jest z tego radość skoro ja chcę poklepać w środku,żeby mój rozgrywający puścił piłkę między obrońców,żeby każda akcja nie przechodziła przez bocznego obrońce.
Kontuzje to jakaś porażka w tej serii,co kilka miesięcy ktoś zrwya sobie więcadła na cały sezon.To bez sensu.Nie po to poświęcam czasami nawet dobrą godzinę na znalezienie optymalnego piłkarza pasującego do mojej taktyki,aby wypadał po pierwszym sparingu na rok.PEwnie,że takie sytuacje też mają CZASAMI miejsce w realnym świecie ale w porównaniu do 16 to jest makabryczny wzrost zrywanych więzadeł,zapalenia ścięgien czy łamanych kostek.Obiciążenia im nawet zmniejszyłem ale to nic nie daje

robal15 Młody aktywista

0
07.11.2016 13:46    #194
w 16 dało się grać środkiem pola - udowodniłem to na moich streamach Kappa

Teraz zacząłem grać Depo, i też mam zamiar grać środkiem, zobaczymy. Póki co gram sparingi, ale parę prostopadłych bramek już zaliczyłem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.11.2016 o godz. 13:47

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Slayer666 Partyzant

0
07.11.2016 13:55    #195
@Robal,chodzi mi o granie środkiem bez skrzydłowych,4-3-3,4-3-1-2,4-1-3-2 cokolwiek z 4 obronców i bez skrzydłowych,ja tez czasami boserwuje ładne klepanie środkiem ale potem następuje przerzut do bocznego obroncy,ewidentnie wymuszony,ma do grania napstnika i dwoch nie krytych pomocników ale nie,musi rozrzucic gre pomimo moich instrukcji,a jak każę obroncom zostac,trzymac się pozycji,grac w lini z obroncami srodkowymi to mój rozgrywający traci rozum,gdy nie moze im podac,to po prostu trzyma tą piłkę,trzyma aż mu zabierają i leci kontra

robal15 Młody aktywista

0
07.11.2016 14:02    #196
Zagrałem dwa mecze, przykład: https://www.youtu(...)_dWVN7FI

W moim przypadku boczni obrończy bardzo rzadko zapuszczają się do przodu. Jaką rolę im przydzieliłeś?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.11.2016 o godz. 14:04

PavS Partyzant

0
07.11.2016 14:06    #197
Daj im BWO, albo zwykłe BO z opcją ataku, a nawet w automacie, do tego zagrania na obieg.

P.S. Filmik nie działa.

robal15 Młody aktywista

0
07.11.2016 14:26    #198
To jeszcze raz... https://www.youtu(...)_dWVN7FI
Zrobiłem go publicznym. U mnie tamten link działał.

Jest i osiągnięcie za wysłanie filmiku xDDD

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.11.2016 o godz. 14:29

Slayer666 Partyzant

0
07.11.2016 14:35    #199
@PavS,no wlasnie takie polecenia to gwóźdź do trfumny,bo dostaje kontre po kontrze,nie pomaga ani cofnięty pomocnik ani pomocnik odbierajcy piłkę,u mnie obrnoca ma bronic a nie robic autostrade na skrzydle

Slayer666 Partyzant

0
07.11.2016 14:40    #200
@Robal,jakie masz ustawienie ? i role dla bocznych obronców ?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.