[quote="Gietz"]Legia nie jest przepakowana, w dalszych sezonach czasami odjeżdza, ale tylko przez różnice finansowe. Co do Michela - nie ma takiego gracza w Ruchu, może kogoś ściągnęli z wolnego transferu.
[quote="robal15"]Ale fajne jest to, że Polacy bez kontraktu wracają do Polski. Dla osób grających polską ligą jest to fantastyczna szansa, aby się wzmocnić dobrymi graczami. Jeszcze jedno, Legia u mnie strasznie szaleje na rynku. Kupuje zawodników za ponad 1 mln ojro.[/quote]
Po awansie do LM budżet musi mieć sporą nadwyżkę (ok. 6 mln euro), jestem mocno przekonany że skutkowałoby to transferem za > 1 mln euro, to nie jest jakaś wielka kwota.[/quote]
Dla mnie przynajmniej skrzydłowi np.: Kosecki i obrońcy są choćby odrobinę przepakowani, bo o cenie to już nawet nie mówię. Co do Michela - faktycznie mój błąd. To jest ten z Benfiki Lizbona i przyszedł z wolnego transferu do Ruchu w pierwszym sezonie.
Co do tych kwot na transfery i wracających to prawda. W moje Wiśle [ 2017/2018] gra Eugen Polański, Adrian Mierzejewski, Piotr Zieliński i Mariusz Stępiński z takich powracających, a w innych klubach też są tacy jak Wasilewski czy Peszko. To jest akurat fajne. A Legia, mimo zajętej w poprzednim sezonie 15 pozycji ( przez trenera wystawiającego 17 letnich obrońców na poziomie 1 ligi max) i odpadnięcia od razu w PP wydała na transfery 2,5 mln euro, podobnie w poprzednim, a jeszcze wcześniej ponad 4 mln euro.
EDIT:
Co ciekawe, mimo takich wyników, buntu zawodników i wygasającego kontraktu Josef Csaplar ( litości - Legia 15 miejsce, bała się spadku do ostatniej kolejki, w PP tylko 4 runda, w LM faza grupowa, ale nawet punktu nie zdobył !) dostał podwyżkę i nowy dwuletni kontrakt.
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.12.2014 o godz. 11:39
Najnowsze posty