Problemy z silnikiem meczowym

Lesio Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2007, 16:10    Pytanie
Coś czuje, że na wczorajszym dniu skończyła się moja przygoda z FM2008!
Może Wy czaicie o co chodzi, bo ja straciłem już koncepcję!
Gram już trzeci sezon moim Wigan, ale co się ostatnio dzieje w grze przechodzi ludzkie pojęcie!
Dwa poprzednie sezony zakończyłem na 8 miejscach, a mój skład znacznie się zamocnił, ale to co dzieje sie ostatnio w meczach to masakra!
Żaden mecz od bodaj sześciu spotkań nie jest normalny, a mój klub pogrąża się w kryzysie!
Żeby nie było w FM gram od 2005 r.
Przykłady:
Mecz z MU oni oddali 1 celny strzał na bramkę a ja 17 i 9 celnych i przegrałem... 2:1!
Gole traciłem w 1 i w 90 minucie!
Później mecz z Villą, po 25 minutach prowadzę 3:0, o dziwo Asto Villa zreinkarnowała się w ostatnim kwadransie i skończyło się 3:4 dla Villi!
Albo jeszcze jeden mecz z Newcastle, u nich Smith dostał czerwień na początku meczu i osłabieni w trzech akcjach po rząd strzelili mi 3 gole w 5 minut! Nawet taktyki nie zdążyłem zmienić!
NIe mówię już, że jeżeli strzeli się więcej niż 3 gole w pierwszej połowie, to nie ważne co by się mówiło w przerwie, przeciwnik zawsze! wygra drugą część meczu, choćby był słabiutkim klubem!
SILNIK MECZOWY TO PORAŻKA!
Mówiono, że nowy manager ma być trudniejszy niż wcześniejsze(dla mnie może być jeszcze trudniejszy), ale czemu jest niedorzeczny!
A i jeszcze beznadziejny pressing, masa rzutów wolnych z których padają bramki, albo dziwne serie(np 10 spotkań, w których nie tracę gola, a pózniej 10 spoytkań, w których tracę ponad 20 bramek, mimo, że przeciwnicy podobni, a taktyka ta sama).
O tym, że prowadząc w 80 minucie 2:0 wcale nie można być pewnym zwycięstwa nawet nie wspominam!
Poprzednie FM-y były za łatwe, ale mecze w tym przypominają mi amerykańskie filmy dla dzieci w stylu "Wielkie Kaczory", czy "Karate Kid"!
To nie dla mnie, niestety...

Bartez Przodownik pracy

0
26.12.2007 16:39    #10
.....w związku z powyższym problemem, wróciłem do FM dwa tysiące osiem....

pinco Partyzant

0
26.12.2007 16:58    #11
@Lesio

Ja juz wielokrtonie narzekalem na silnik ale gralem dalej. Moja przygoda z 2008 skonczyla sie dzis kiedy mialem tak sytuacje:

Przeciwnik mial rzut rozny, kilku moich zawodnikow zostalo na kontratak. Moj bramkarz zlapal pilke i odrazu dluga pila za obroncow przeciwnika. Wygonil ta pila mojego zawodnika do lini bocznej ale drugi napastnik poszedl za akcja. Kiedy ten z pilka dobieg do rogu szesnastki bramkarz skrocil mu kat a on zagral do drugiego napastnika. Ten przyjal i podbiegl odrobinke ( byl jakies 11-13 metrow od bramki). Ja juz sie ciesze ze wkoncu wyrownaja (80-ta ktoras minuta nie pamietam dokladnie). Ale nie silnik meczowy mnie przechytrzyl :P Moj napastnik huknal jak z armaty.... W strone bramkarza przeciwnika... ktory byl 5-6 metrow za nim :P

Tak mnie to wku***lo ze ani screenow nie zrzucilem tylko od razu usunalem Fma.

Ciekawe jak to wytlumaczysz Pucek :PP

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 17:01    #12
wiec zaczne tak:
1 przyklad: bardzo slaba koncentracja... jesli masz tak dosc czesto w meczach ustaw pierwsze 10 min na spokojne rozgrywanie pilki na czas pod koniec to samo...
2 przyklad: prawdopodobnie zla rozmowa w przerwie lub dalej wlasnie koncentracja
3 przyklad: KONCENTRACJA uwierzyli ze teraz to mecz sam sie wygra
4 przyklad: piszesz o dziwnych seriach ze grasz taktyka nie tracisz gila a pozniej tracisz 20 tak to jest jak sie mysli ze 1 taktyka w grze jest kluczem do sukcesu praktycznie na kazdego przeciwnika powinna byc rozna i nie mowe tu o zuplnie nowej taktyce tylko o zwyklych modyfikacjach scout informuje jak dana druzyna grta wystarczy zrozumiec :)
Dziekuje i pozdrawiam:)

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 17:02    #13
z ciekawosci pincio jaka druzyna grasz i jaki to byl zawodnik;]?

pinco Partyzant

0
26.12.2007 17:04    #14
gralem charltonem tylko dokladnie nie pamietam z kim

a zawodnik to Jan Blazek ;] sciagnalem go z jakiegos czeskiego zadupia

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 17:06    #15
to powiedz jeszcze jakie mial statystyki opanowania koncentracji decyzje i wykonczenie akcji;]

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
26.12.2007 17:07    #16
o Lesiu nic nie powiem bo szkoda palców męczyć, a co do Pucka wy nie widzicie że pucek ma już Was gdzieś po tym jak go ostatnio potraktowaliście?? teraz tylko pisze takie sobie głupotki i czeka tylko by dostać bana, admini się chyba jego boją albo zrozumieli że postąpili źle mówiąc w jednym temacie o nim w taki sposób że pucek się pożegnał???
Prośba do adminów otrzeźwijcie wreszcie...
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

pinco Partyzant

0
26.12.2007 17:11    #17
omega nie pamietam wszytkich ale tak:

wykonczenie 14 lub 15
koncentacja 13 lub 14
opanowanie 12
decyzje nie mam pojecia

Ale po co Ci statsystyki! ! On kopnął za siebie !! Prosto w bramkarza ! ! Swiadczy to o tym ze w pewnych sytucjach dzialaja skrypty ktore powoduja ze zawodnik zawsze trafi w bramkarza

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 17:13    #18
dobra rada wejdz na youtube i wpisz greatest missing zobaczysz jak wspaniali zawodnicy najwieksze gwiazdy pudluja nieprawdopodobne sytuacje!

pinco Partyzant

0
26.12.2007 17:15    #19
dobra rada: przeczytaj jeszcze raz moj pierwszy post i upewnij sie ze niczego nie przeoczyles np ze zawodnik nie byl pijany albo nacpany czy cos w tym stylu :P

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.