Problemy z silnikiem meczowym

Lesio Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2007, 16:10    Pytanie
Coś czuje, że na wczorajszym dniu skończyła się moja przygoda z FM2008!
Może Wy czaicie o co chodzi, bo ja straciłem już koncepcję!
Gram już trzeci sezon moim Wigan, ale co się ostatnio dzieje w grze przechodzi ludzkie pojęcie!
Dwa poprzednie sezony zakończyłem na 8 miejscach, a mój skład znacznie się zamocnił, ale to co dzieje sie ostatnio w meczach to masakra!
Żaden mecz od bodaj sześciu spotkań nie jest normalny, a mój klub pogrąża się w kryzysie!
Żeby nie było w FM gram od 2005 r.
Przykłady:
Mecz z MU oni oddali 1 celny strzał na bramkę a ja 17 i 9 celnych i przegrałem... 2:1!
Gole traciłem w 1 i w 90 minucie!
Później mecz z Villą, po 25 minutach prowadzę 3:0, o dziwo Asto Villa zreinkarnowała się w ostatnim kwadransie i skończyło się 3:4 dla Villi!
Albo jeszcze jeden mecz z Newcastle, u nich Smith dostał czerwień na początku meczu i osłabieni w trzech akcjach po rząd strzelili mi 3 gole w 5 minut! Nawet taktyki nie zdążyłem zmienić!
NIe mówię już, że jeżeli strzeli się więcej niż 3 gole w pierwszej połowie, to nie ważne co by się mówiło w przerwie, przeciwnik zawsze! wygra drugą część meczu, choćby był słabiutkim klubem!
SILNIK MECZOWY TO PORAŻKA!
Mówiono, że nowy manager ma być trudniejszy niż wcześniejsze(dla mnie może być jeszcze trudniejszy), ale czemu jest niedorzeczny!
A i jeszcze beznadziejny pressing, masa rzutów wolnych z których padają bramki, albo dziwne serie(np 10 spotkań, w których nie tracę gola, a pózniej 10 spoytkań, w których tracę ponad 20 bramek, mimo, że przeciwnicy podobni, a taktyka ta sama).
O tym, że prowadząc w 80 minucie 2:0 wcale nie można być pewnym zwycięstwa nawet nie wspominam!
Poprzednie FM-y były za łatwe, ale mecze w tym przypominają mi amerykańskie filmy dla dzieci w stylu "Wielkie Kaczory", czy "Karate Kid"!
To nie dla mnie, niestety...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.12.2007 17:37    #20
rondel gdyby walczył o bana to zrobiłbym to inaczej.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

dmx2000 Partyzant

0
26.12.2007 18:00    #21
Omega - a daj nam linka do filmiku, na ktorym napastnik majac przed soba pusta bramke nagle sie odwraca i strzela w bramkarza. Sam mialem podobna sytuacje kiedy moj napastnik tez majac pusta bramke strzelil w bramkarza stojacego obok niego. Dodam, ze bramkarz praktycznie byl juz miniety i nie zaslanial bramki. Pinco ma racje. To jest jakis blad, ktory programisci powinni wyeliminowac w kolejnej latce.
A co do tego co napisal Lesio to szkoda gadac poprostu. Jesli uwarzasz, ze te sytuacje, ktore podales sa nienormalne to radze ogladac wiecej meczy. Ostatnio na Eurosporcie przypominali final ligi mistrzow Bayern-Manchester Utd. Obejzyj sobie kiedys wtedy moze zrozumiesz dlaczego nie mozna byc niczego pewnym nawet prowadzac w 90 minucie meczu.

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 18:17    #22
teraz dopiero zrozumialem co sie wydarzylo ;] na poczatku myslalem ze bramkarz wyszedl do napastnika ten odegral do drugiego a ten zwyczajnie na pusta bramke oddal silowy strzal Osobiscie sie z tym nie spotkalem wiec chyba to nie jest zbyt czesty blad... on mial 1 taka sytuacje ty tez 1 ja zero... zdarza sie... no ale to co pisal lescio to normalna rzecz w pilce a nie jakies bugi

Visioner Przodownik pracy

0
26.12.2007 18:26    #23
dmx - no dobra - takie sytuacje sie zdarzaja, tylko nie w KAŻDYM meczu, czy pamietasz jakis mecz w ktorym jakas druzyna x oddala 25 celnych strzalow, z czego zaden nie wpadl do bramki, i to do tego majac klasowych zawodnikow i na przeciwko bramkarza juniora pelikana łowicz ?! (z calym szacunkiem) dla mnie to nie jest normalne, ze musze sie meczyc i denerwowac sie do konca w kazdym meczu, ze na 25 celnych strzalow 1 czy 2 ewentualnie wpadly do bramki, podczas gdy grzegorz misiura z jagielloni strzela mi hattricka i to z takich pozycji, ze kaka by sie nie powstydzil...

0
26.12.2007 18:27    #24
i jeszcze jedno - powinno byc inaczej, malo sytuacji, duza skutecznosc, po prostu tak jak w druzynie przeciwnej i byloby dobrze, przeciez nikt nie stwarza sobie w rzeczywistosci tylu okazji do strzelenia gola...

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
26.12.2007 18:29    #25
Takie mam wrażenie, że niektórzy grają w inne wersje FM ode mnie.
Pokaż mi screeny z pięciu meczów z rzędu gdzie masz te przysłowiowe 25 strzałów i strzelasz jednego gola.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

0
26.12.2007 19:00    #26
troszeczke moze przesadzilem, ale kilka takich meczy w sezonie (na 30 ligowych) sie zdarza, a prawie zawsze ok. 15
pucek - kim ty grasz ?

drymek Partyzant

0
26.12.2007 19:05    #27
Pucek dałbym Ci screeny ale troche z tym zabawy jest :P wiec Ci napisze 3 mecze z rzędu co miałem i jaką ilosc strzałow oddałem a ile z tego wpadło do bramki

1 mecz

26 strzałow na bramke w tym 10 celnych a bramki tylko 2 :)
wynik 2-3 przy czym przeciwnik oddał 4 celne strzały na bramke

2 mecz

29 strzałow na bramke w tym 14 celnych a bramki tylko 3 :) w ostatnich minutach meczu ;P
wynik 3-1

3 mecz

28 strzałow na bramke w tym 17 celnych a bramki tylko 2 :)
wynik koncowy 2-0

Moze niebyło duzo strzałow w swiatło bramki ale i tak na taką ilosc powinno byc wiecej bramek. :PP

ale co jest smieszne ze przeciwnik mało strzela w swaitło bramki zdobywając przy tym duzo ilosc bramek :P

shadowm Partyzant

Grupa: Ekspert
0
26.12.2007 19:06    #28
Trzy screeny na szybko... Więc nie wmawiaj ludziom, że problemu nie ma.

http://img14(...)2zt5.jpg

http://img22(...)9ci0.jpg

http://img22(...)2og6.jpg

omega Młody aktywista

0
26.12.2007 19:08    #29
moze jeszcze chcesz aby bramkarz odchodzil z bramki zebys mogl strzelic wiecej? ludzie co wy mowicie... poza tym sadze ze nie trudno jest nabic ilosc strzalow na bramke;] ustawic kazdemu strzaly z dystansu inne opcja wylaczyc i niech nabijaja;]
Ale screeny tez bym chcial zobaczyc bo pisac sobie mozna:D

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution