Scouting w małych klubach

Flame333 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.12.2008, 21:10    Pytanie
Mam pewien problem. Mianowicie w moim Salisbuty (angielska Blue Square Premier) scouci mogą wyszukiwać zawodników tylko na Wyspach Brytyjskich. Wiem, że zarząd się nie zgadza na poszerzenie rojonu poszukiwań, ale kiedy się to zmieni? I czy jest jakiś sposób by temu zaradzić?

Rafcioos Partyzant

0
14.12.2008 21:36    #10
Ja począwszy od Blue Square Premier do League One (własnie mam) moge wysyłać na wyspy brytyjskie + Hiszpania i Francja.

Nie zmieniło się to pomimo awansu o 2 szczeble, zwiększeniu reputacji czy zatrudnianiu zagranicznych scoutów.
Być może stan konta tez ma na to wpływ...
Na ogół mam potężnie poniżej kreski (do czasu sparów przedsezonowych)

Użytkownik uznał post za pomocny

Mos1ek Młody aktywista

0
14.12.2008 21:37    #11
wszystko zalezy tylko i wylacznie od finansy i zarząd na poczatku sezonu decyduje gdzie bedzie można wysyłać scoutów ...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.12.2008 o godz. 21:38

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2008 21:43    #12
[quote=Rafcioos]Ja począwszy od Blue Square Premier do League One (własnie mam) moge wysyłać na wyspy brytyjskie + Hiszpania i Francja.

Nie zmieniło się to pomimo awansu o 2 szczeble, zwiększeniu reputacji czy zatrudnianiu zagranicznych scoutów.
Być może stan konta tez ma na to wpływ...
Na ogół mam potężnie poniżej kreski (do czasu sparów przedsezonowych)[/quote]

Jak masz zdecydowanie poniżej kreski to się nie dziw.

Ja zawsze staram się trzymać powyżej (prócz Conference North/South, bo tam dają tak śmieszne pieniądze na budżet, że trzeba je przekraczać, żeby dobrych piłkarzy sprowadzić ;)). I koło League One otrzymuje możliwość wysyłania scoutów poza Wyspy Brytyjskie do Francji, Hiszpanii, Włoch czy nawet dalej ;]

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
14.12.2008 21:47    #13
[quote2=Yodarj][quote=Ceyvol]Część zależy też od samych scoutów. Jeśli mają obycie za granicą to istnieje większa szansa, że można ich posłać w jakiś egzotyczny kraj. Ale scouci z Blue Square Premier raczej nie mają na to szans ;)[/quote]

To akurat nie prawda.

Wszystko zależy od budżetu i humoru zarządu.

Miałem w klubie (specjalnie sprawdziłem) scoutów z Danii, Brazylii i Hiszpanii. I dalej niż poza Anglię wylecieć nie mogli. Niestety.

EDIT:

Ah, i jeszcze każdy z moich etatowych scoutów z Anglii, zna tereny w Szkocji, Irlandii czy Walii. I również poza Anglię wylecieć nie mogą ;][/quote2]

No jeśli jesteś w niskiej lidze to niewiele Ci taki scout da, bo i tak nie ma za co go wysłać. Ale gdy już trochę awansujesz i zarobisz, to scout z Brazyli do kraju kawy ma szanse polecieć, a ten z Anglii raczej nie. Przynajmniej u mnie się tak zdarzało.

Innymi słowy te dwa czynniki są od siebie zależne.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.12.2008 o godz. 21:48

twitter.com/Ceyvol

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2008 21:51    #14
I tak najprzyjemniej jest znaleźć talent samemu :)

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.12.2008 21:56    #15
[quote]No jeśli jesteś w niskiej lidze to niewiele Ci taki scout da, bo i tak nie ma za co go wysłać. Ale gdy już trochę awansujesz i zarobisz, to scout z Brazyli do kraju kawy ma szanse polecieć, a ten z Anglii raczej nie. Przynajmniej u mnie się tak zdarzało.

Innymi słowy te dwa czynniki są od siebie zależne.[/quote]

Naprawdę?

Jak mogłem wysyłać scoutów do Brazylii, to mogłem tam wysłać każdego. Nawet gościa, który nie znał tego kraju. Dosłownie każdego. I tak sądzę, że jest normalnie :P

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
14.12.2008 22:08    #16
Nie będę się kłócił ;)
twitter.com/Ceyvol

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution