Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2016 20:03    #151
Jak może mijać się z rzeczywistością coś, co ma się wydarzyć w przyszłości? Lol2 Angielskie kluby toną w forsie, stąd pewnie powstaje taka dominacja po kilku latach.

[quote="budyn_02"]Witam, czy ktoś z Was gra w FM-a 17 na Linuxie(Ubuntu) i może mi powiedzieć jak duża jest różnica miedzy 32-bit a 64-bit na tym systemie? Dzięki[/quote]
Taka sama jak na pozostałych systemach - bardzo duża. 32-bit jest ograniczony do 2GB używanego RAM-u, 64-bit tego limitu nie posiada.
twitter.com/Ceyvol

MatiasekF1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
01.11.2016 20:50    #152
Ceyvol
Toną w forsie od kilku lat i nie przekłada się to na wyniki np: City, United. Liga angielska jest przereklamowana, a w FM jest na "sterydach". W rzeczywistości w klasyfikacji UEFA lig muszą się bronić przed Serie A, która od kilku lat jest w dołku. No, ale trudno, widocznie nic się w tej kwestii w FM nie zmieniło.

10swistak Partyzant

0
01.11.2016 20:52    #153
[quote="MatiasekF1"]Mam pytanie, czy liga angielska nadal jest tak OP jak w poprzednich odsłonach? Chodzi mi o to, że często w półfinale LM potrafi grać 3, czasem nawet 4 drużyn z Anglii. Po 2-3 latach są pierwsi we współczynnikach ligowych i klubowych deklasując resztę co mija się z rzeczywistością.[/quote] u mnie Tottenham wygrał LM w pierwszym sezonie :d chyba ktoś odleciał przy projektowaniu bazy. Zresztą zawsze coś jest nie tak. Messi nie strzela więcej niż 15 goli. To samo CR7...

Ceyvol Premier Rewolucji

2
01.11.2016 21:42    #154
To wszystko wina tego, że FM zachowuje się logicznie. Tylko czy faktycznie można go za to winić?

EPL nie jest na sterydach w FM-ie, tylko w rzeczywistości. To prawdziwa forsa, nie jakaś wyimaginowana - po prostu w FM-ie robi ona większą różnicę, bo AI lepiej nią zarządza, do tego nie są obecne problemy nielogiczne z punktu widzenia atrybutów - brak ambicji zarabiających za dużo piłkarzy czy różnego rodzaju wypalenie (np. Mourinho). Mentalność ligowa/narodowa to nigdy nie było coś, w czym ta gra była dobra, no ale gdyby była, to Polska do tegorocznego FM-a nie weszłaby na żaden duży turniej, ani żaden polski klub do Ligi Mistrzów. A jednak dawały radę. Dlaczego? Bo w FM-ie nie było naszych znamion frajerstwa i gra bardziej kompetentnie zarządzała naszymi zasobami ;) To są wszystko rzeczy na zdrowy rozum nie do odzwierciedlenia.

Inna sprawa, że takie trendy w Europie zmieniają się non stop - jeszcze w 2008 grały trzy angielskie kluby w półfinale LM. Teraz ileś lat dominuje Hiszpania, ale za moment CR7 i Messi się postarzeją, Realowi czy Barcelonie braknie lidera, po czym np. okaże się, że renesans przeżywają pompowani chińskimi pieniędzmi Włosi, z jakimś wyciągniętym z Atletico Simeone. Albo angielska forsa wspierana zagraniczną myślą trenerską odpali. W FM17 odpala bardzo szybko, bo przy takiej przewadze finansowej jest to logiczne.

Co do klasyfikacji UEFA, ponownie - kwestii mentalności, jak odpuszczanie przez kluby LE, FM nigdy nie przeskoczy. Dlatego tyle dużych firm w grze wygrywa te rozgrywki.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.11.2016 o godz. 21:47

twitter.com/Ceyvol

Ceyvol Premier Rewolucji

0
01.11.2016 21:50    #155
[quote="10swistak"][quote="MatiasekF1"]Mam pytanie, czy liga angielska nadal jest tak OP jak w poprzednich odsłonach? Chodzi mi o to, że często w półfinale LM potrafi grać 3, czasem nawet 4 drużyn z Anglii. Po 2-3 latach są pierwsi we współczynnikach ligowych i klubowych deklasując resztę co mija się z rzeczywistością.[/quote] u mnie Tottenham wygrał LM w pierwszym sezonie :d chyba ktoś odleciał przy projektowaniu bazy. Zresztą zawsze coś jest nie tak. Messi nie strzela więcej niż 15 goli. To samo CR7...[/quote]
Bramki Messiego i Ronaldo - to też zawsze był problem, bo nawet wymaxowani nigdy nie będą odstawać od innych piłkarzy w grze tak, jak w formie odstają od przeciwników w rzeczywistości. Stąd mają w sezonie normalniejsze liczby goli, a nie te kosmiczne 80-90 na rok. Ich geniusz w FM-ie raczej odzwierciedla się w średniej ocenie, która często długimi sezonami nie schodzi poniżej 8.0. Zauważcie, że ta dwójka mogła w poprzednich FM-ach do późnej starości zbierać Złote Piłki, choć rzadko kiedy w ogóle kręcili się przy Złotym Bucie. Ich tegoroczne liczby faktycznie lekko dziwią, ale może mieć to związek z polepszoną grą obronną AI.

Z Tottenhamem się zgadzam - u mnie też wygrał LM. Ktoś tam lekko odleciał.
twitter.com/Ceyvol

MatiasekF1 Partyzant

0
02.11.2016 00:16    #156
Rok 2008 to już odległa przeszłość, ale mniejsza o to. Doskonale rozumiem Twoje argumenty. Za to nie podoba mi się liniowość FM pod tym jednym względem. Liga angielska dominuje nie przez kilka lat, lecz kilkanaście, a pewnie i kilkadziesiąt gdyby tyle grać. Niedawno skończyłem karierę w FM 16 Kotwicą Kołobrzeg i miałem rok bodajże 2035, Anglia znajdowała się na pierwszym miejscu we współczynnikach praktycznie od dwóch dekad. Przykład Tottenhamu to pokazuje. No nic przykro mi z tego powodu, będzie trzeba użyć edytora do "znerfienia" Premier League :D.

PavS Partyzant

0
02.11.2016 06:28    #157
[quote]Z Tottenhamem się zgadzam - u mnie też wygrał LM. Ktoś tam lekko odleciał.[/quote]

Czy ja wiem, piłkarzy mają świetnych, przynajmniej na papierze, a jak pisałeś wyżej, FM średnio oddaje chybione transfery czy diametralny zjazd formy po przejściu do większego klubu (jak dobre atrybuty przejdą do dobrego klubu, to o ile będą grały to będą wykręcały "liczby";), a nawet olewanie słabszych przeciwników w grupie LM i przekładanie ligi ponad te rozgrywki. Taki urok tej gry i w sumie ciężko ją za to winić.

Swoją drogą, o ile sam dobrze prowadzisz zespół, da radę spokojnie wywieźć Anglików po 10-15 sezonach. Sam obecnie w 16 prowadzę Rennais już 10 sezon bazując głównie na wychowankach i wraz z PSG i o dziwo Saint Etiene, wywiozłem Ligue 1 na pierwsze miejsce w rankingu. Wiadomo, że w lidze o słabszych "parametrach juniorskich" byłoby ciężko, ale nie taka Anglia straszna.

Slayer666 Partyzant

0
02.11.2016 16:13    #158
1.To co mówi menadżer to świętość,nie mogę po prostu pojąć jaki problem ma wonderkid z technicznymi atrybutami po 16-17 żeby np zaczął podawać w uliczkę albo dyktować tępo gry.I jeszcze ten tekst"pomimo wielu godzin wysiłku na treningu nie udało mu się opanować gry z klepki" serio? to awykonalne zadanie dla przyszłej gwiazdy reprezentacji Francji i lidera środka pola ?
2.Druga sprawa to gra środkiem,niestety ale jest to samo co w 16,wszystko opiera się na bocznych obrońcach,którzy nawet pomimo gównianych atrybutów są gwiazdami w zespole.Jak zmieniłem na bardzo sztywną kontrole i zadania dla bocznych na obrone i gre środkiem dla drużyny to może raz czy dwa po prostu "wklepali" piłkę do bramki,w reszcie sytuacji rozgrywający ma gdzieś moje zalecenia i po prostu szuka jak tu przerzucić w imbecylski sposób piłkę do bocznego obrońcy zamiast KLEPAC z kolegą

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
0
02.11.2016 16:31    #159
Tottenham nie jest nawet w pierwszej dziesiątce na świecie wg średniego CA, ma też niższą średnią stabilność formy od każdego zespołu z pierwszej dziesiątki.
Średnie CA TOP3 klubów ligi angielskiej jest o 8 pkt niższe niż TOP3 ligi hiszpańskiej, ale ostatnie 3 zespoły ligi angielskiej są o 8 pkt wyżej niż ostatnie 3 ligi hiszpańskiej, uważasz że ta słabość ligi angielskiej jest tutaj oddana dobrze, po prostu AI ją błyskawicznie zasypuje mając taką przewagę kasy.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
04.11.2016 12:29    #160
Przypominam - gdyby ktoś kupił grę i nie wiedział, gdzie może o niej porozmawiać, to może to zrobić tutaj.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.